Delegacija Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, predsednik i Momir Đurđevac, generalni sekretar, obišla je grob Fadilja Vokrija, nekadašnjeg centarfora Partizana i jugoslovenske reprezentacije, koji je umro u junu prošle godine. Oni su na Vokrijev grob položili cveće i evocirali uspemene na ovog fudbalera, koji je u redove crno-belih došao iz Prištine.


- Nisam mogao da prisustvujem sahrani Fadilja Vokrija, pa sam iskoristio ovu priliku da posetim njegov grov i poklonim se. Fadilj i ja smo bili dobri prijatelji i odlično smo sarađivali. Bio sam veoma tužan kada sam čuo da je preminuo. Zam da bi bio veoma srećan zbog uspona reprezentacije Kosova ali to je život, kazao je Savićević, a prenosi „Koha Ditore“.


Reprezentacije Kosova i Crne Gore odigraće u Prištini utakmicu sedmog kola kvalifikacija za EURO 2020. Crnogorci su izgubili sve šanse za plasman, pa će nakon jednogodišnje pauze pokušati da na stadionu „Fadilj Vokri“ iznenade domaćina i konačno osete slast pobede. Prethodna utkamica u Podgorici između ove dve selekcije ostaće upamćena po tome što je tadašnji selektor „hrabrih sokolova“ Ljubiša Tumbaković odustao da vodi reprezentaciju u tom, meču iz patriotskih razloga, dok zbog istog povoda nisu hteli da igraju Filip Stojković i Mirko Ivanić, što je razbesnelo Savićevića i svu krivicu prebacio na Zvezdana Terzića, prvog čoveka Crvene zvezde.