Legendarni bugarski fudbaler Hristo Stoičkov veoma emotivno je podneo dešavanja tokom utakmice Bugarske i Engleske u Sofiji, koja je nekoliko puta prekidana zbog rasističkih ispada domaćih navijača.


Nekadašnji fudbaler Barselone, koji je Bugare 1994. godine vodio do polufinala Mundijala, je tokom gostovanja na jednoj španskoj televiziji u jednom momentu delovao potpuno slomljeno, dok je govorio o problemima s huliganizmom na fudbalskim terenima.

- Trebalo bi zabraniti dolazak takvih „navijača“ na stadion. Ili možda čak pribeći strožim kaznama, kako su to Englezi rešili. Sami su sebi na pet godina zabranili izlazak u Evropu! Da se jednom doskoči tim narkomanima. Pritom mislim i na reprezentaciju i na klubove. Obični ljudi, pravi navijači, ne zaslužuju da pate. Šta mislite, kako se ja sad osećam - kazao je Hristo pre nego što je pognuo glavu i zaplakao se...

Pročitajte još POLITIKA PRETI SPORTU I U BUGARSKOJ: Premijer traži ostavku predsednika Fudbalskog saveza

Podsetimo, u Bugarskoj se podigla velika prašina zbog nereda tokom meča sa Engleskom. Prvi je ceh zbog svih dešavanja platio predsednik Fudbalskog saveza Borislav Mihajlov, koji je u utorak podneo ostavku na tu funkciju, posle pritiska koji je na njega izvršio premijer Bojko Borisov.