FUDBALERI Crvene zvezde će na gostovanju Totenhemu u Londonu pokušati da upišu prva tri boda u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, a susret sa prošlogodišnjim finalistom najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi biće odigran na novom objektu, čije je ime "Stadion Totenhem Hotspura", a koji je zvanično pušten u pogon pred smiraj prethodne sezone Premijer lige.

Novi dom fudbalera Totenhema, koji sada stoji na temeljima nekadašnjeg "Vajt hart lejna", počeo je sa izgradnjom 2016, a završen je proletos.

Prva utakmica odigrana na njemu bila je između omladinskih ekipa Totenhema i Sautemptona (3:1), dok je prvi tim "pevaca" svoju zvaničnu premijeru na novom stadionu imao 3. aprila ove godine na susretu Premijer lige protiv Kristal Palasa (2:0).

Ovo velelepno zdanje je po oceni brojnih stručnjaka sa Ostrva dizajnirano tako da svima pruži jedinstveno iskustvo gledanja fudbala. Tribine su bliže terenu nego na bilo kojem sličnom stadionu u Engleskoj. Gledalište na kojem se nalaze najvatrenije pristalice "pevaca" broji 17.500 mesta, a to je najbrojnija pojedinačna tribina na Ostrvu, što može biti otežavajuća okolnost crveno-belima u prestonici Engleske.

Pored fudbalskih utakmica, na ovom stadionu će se odigravati i susreti američkog fudbala, budući da Totenhem ima potpisan ugovor sa NFL ligom narednih 10 godina, a zaposlenima je potrebno samo 25 minuta da "presvuku" teren za potrebe ove igre.

BROJKE

Kapacitet: 62.062 mesta

Dimenzije terena: 106, 68 metara

Rekordna poseta: 60.407 ljudi

Cena izgradnje: Milijardu funti

Štandovi za hranu i piće: 65