GOSTOVANjE na "Old Trafordu" je nešto posebno, nešto što ostaje za ceo život, ali to definitivno nije nešto što bi trebalo da "veže noge" izabranicima Save Miloševića kada večeras (21.00) istrče na "Teatar snova". Nije Partizan te aprilske noći 1966. plesao kao u dobrom delu sezone za nezaborav, ali je bio dovoljno dobar da izbori finale Kupa šampiona.

Jedan od vajara do danas neponovljenog klupskog uspeha Mustafa Hasanagić rado za "Novosti" vrti film o onome što se dešavalo u tadašnjem dvomeču protiv "đavola", a sa podjednakim zadovoljstvom iščekuje drugu misiju Partizana na "Old Trafordu".

- Mančester je te sezone bio bolji od Reala, koji nas je savladao u finalu, i to je prava istina. Imali smo mnogo sreće da ih eliminišemo, kako u prvom poluvremenu beogradskog meča, tako i u revanšu. Pa ja sam na "Old Trafordu" bio praktično nezaposlen, nadam se da tako neće biti večeras i sa Sadikom - priseća se Hasanagić jedne od najznačajnijih stranica svoje bogate fudbalske karijere.

Partizan je tada, pre 53 godine, poneo u Mančester kapital od dva gola iz prve utakmice, što je, ispostavilo se, bilo dovoljno za plasman u veliko finale.

- Posle svega se ispostavilo da je možda i bolje što nam je u Beogradu poništen gol i što nismo dobili 3:0, jer bismo se u tom slučaju možda više opustili i ko zna kako bi se završila ta druga utakmica. Konstantno su nas napadali visokim loptama, a mi smo imali fantastičan odgovor u defanzivi za taj njihov plan. Generalno i tada, a i sada ostrvske ekipe su bile i jesu po meri naših timova.
NATHO VEOMA ZAHVALANNE KRIJE Mustafa Hasanagić da u sadašnjem timu ima nekoliko igrača po njegovom ukusu, a jednog je posebno izdvojio.
- Partizan je mnogo dobio dolaskom Bibrasa Natha. Veoma je zahvalan igrač i svako ko ima takav kvalitet u timu, može da računa na visoke domete. Sadik je, takođe, odličan, dosta promašuje, ali je značajan plus i to što uspeva da se nađe u tolikom broju prilika.

Iz vremeplova koji je otišao više od pola veka unazad, Hasanagić se bez problema ekspresno prebacuje na aktuelni trenutak i ono što Partizan očekuje večeras u fudbalskom domu Mančester junajteda.

- Favorit je i sada Mančester i sigurno neću time reći ništa novo. Ipak, oni igraju sa mnogo oscilacija. Dok sam boravio kod kćerke u Parizu, pažljivo sam ispratio na TV njihovu utakmicu protiv Alkmara u Holandiji, gde kao i protiv nas u Beogradu nisu pokazali mnogo. Zato i mislim da će Partizanu biti mnogo lakše na gostovanju Mančesteru, nego na onom koje ga očekuje u Holandiji.

Kada je u pitanju prognoza rezultata, Hasanagić napominje da je to dosta nezahvalno, ali da je njegov optimizam popriličan.

- Teško je bilo šta predviđati uoči ovakvih utakmica. Uz malo sportske sreće, nadam se sportskom čudu, a to bi bio i nerešen ishod. Potrebna nam je pobeda na jednom od dva gostovanja za prolaz, a i pored toga jasno je da niko neće biti nezadovoljan ukoliko se iz Mančestera vratimo "samo" neporaženi - zaključio je najbolji strelac Partizana iz čuvenog pohoda do finala Kupa šampiona iz sezone 1965/1966.

NEPREŽALjENI BRISEL
NEZAOBILAZNA tema u razgovoru sa svakim članom "Partizanovih beba" je briselsko finale i propuštena prilika da se pobedom protiv Reala stigne na krov Evrope.

- Kad je ta utakmica u pitanju, istovremeno sam i tužan i radostan. Bili smo bolji, vodili, briselska publika je bila uz nas i na kraju nismo uspeli. Ostaje mi i žal zbog činjenice što sam te sezone svim ekipama tresao mreže osim Realu - setno se priseća Hasanagić.