AKO želi da popravi sliku o sebi i stanje na tabeli kvalifikacione grupe, mlada reprezentacija Srbije moraće da pobeđuje. Dve prilike koje se pružaju "orlićima" su dve kvalifikacione utakmice za EP 2021. godine koje selekcija Ilije Stolice igra sa Estonijom i Rusijom.

Domaćin oba meča je Niš, a igrači i stručni štab očekuju u petakprotiv Estonije i u utorak protiv Rusije (oba meča u 19.00) podršku sa tribina stadiona "Čair".

- U utakmici sa Bugarskom, u našoj pobedi u Sofiji i na meču u Poljskoj koji smo izgubili bile su očigledne neke dobre i neke loše stvari u našoj igri. Trudićemo se da iz oba meča izvučemo pouke, igračima je već sugerisano šta je potrebno da se koriguje u pripremi za utakmice sa Estonijom i Rusijom. Zna se da je naš cilj šest bodova iz ova dva meča - kaže selektor Stolica.

Zanimljivo je da je stručni štab mladih i ovog puta dobio pojačanje. Na insistiranje selektora Stolice, kao i pred prethodne dve utakmice, i sada je sa "orlićima" legendarni as Partizana Saša Ilić. On je nedavno počeo da selektira i vodi igrače do 15 godina, a svoje iskustvo i savete mogao bi da iskoristi i uz mladu reprezentaciju.