NOVICA Veličković je želeo da ostane u Partizanu. Partizan nije želeo da Novica Veličković ode, pa će kapiten crno-belih, koji je produžio ugovor na jednu godinu i u predstojećoj sezoni biti isti.

- Već sam mnogo puta istakao šta za mene znači igranje u dresu Partizana. Kolika je to čast i privilegija biti kapiten najvećeg kluba u regionu. Odnos između Partizana i mene je čvršći od bilo kog ugovora, tako da je ovo bila samo formalnost. Važnije od toga je da u ponedeljak krećemo sa radom, da su nam ambicije na nivou renomea kluba i da znamo koliko težak put nas čeka do ostvarenja tih ambicija - poručio je Veličković posle produžetka ugovora s crno-belima čiji je dres nosi, s prekidom, punu deceniju.

Pročitajte još CRNO-BELI NA PRIPREME IDU U ŠPANIJU: Među rivalima Baskonija, Saragosa, Tenerife i Barselona

Još kao golobradi 15-godišnji dečak je stigao u klub iz Humske, s kojim je u prvom mandatu, do 2009. godine osvojio tri Jadranske lige, pet nacionalnih šampionata (dva SCG i tri Srbije), dva Kupa Radivoja Koraća, ali i prestižnu nagradu Evroligine zvezde u usponu, koja mu je upravo tog leta obasjala put do madridskog Reala.

U Partizan se vratio marta 2016. godine, kada je bilo daleko lakše skinuti nego obući dres crno-belih “natopljen” finansijskim problemima. Uz nesporan kvalitet na terenu, doneo je i liderstvo timu koji je u februaru 2018. podigao Kup Radivoja Koraća, prvi pehar posle bezmalo četiri godine.

JURIŠ KA VRHU PO BROJU UTAKMICA
NOVICA bi u narednoj sezoni mogao da bude drugi na večnoj listi igrača koji su odigrali najviše utakmica u crno-belom dresu.
Trenutno je na trećem mestu sa 410 zvaničnih mečeva, ispred su Petar Božić (471) i Dušan Kecman (444), a iza Milenko Savović (386) i Uroš Tripković (378).