NIJE Zenit dostigao pobednički zenit u "Pioniru". Nisu mu dozvolili košarkaši Partizana koji su napravili još jedan trijumfalni korak bliže ka svom zenitu u sezoni, rezultatski ostavljajući iza sebe protivnika koji gaji daleko veće ambicije nego što je plej-of Evrokupa. Ipak, Zagorac, Marinković, Lendejl, Si... u drugom poluvremenu su naterali legiju stranaca iz Sank Peterburga da se kući vrati pognute glave (89:82)...

- Možda je postojala malo neopravdana impresioniranost njihovim fizičkim kvalitetima i čvrstinom u prvih 20 minuta. Kao da smo bili nepripremljeni za njihov takav stav, iako nam je u pripremi meča to bilo apostrofirano - iskren je Zagorac koji je početkom trećeg periodu upalio "parni valjak". - U poluvremenu smo obavili produktivan razgovor, shvatili šta mora da se promeni, kakva reakcija je neophodna. Pre svega energetski i fizički smo isparirali, što je donelo napadački potencijal. Kada se sreća zasluži, onda uđu i važni šutevi.

Radost crno-belih posle velike pobede trajala je tek toliko dok se reflektori u "Pioniru" nisu ugasili. Mislima su već u Baru, gde ih u nedeljuočekuje derbi 3. kola ABA lige...

- Odlike velikih ekipa su da ne slave previše u pobedama i ne tuguju u porazima, što trener Čanak traži od nas i što je potrebno da bi se ostvarili ciljevi. Mornar će sigurno tražiti prvu pobedu u Jadranskoj ligi, a zna se da je atmosfera u Baru uvek dobra kada stiže Partizan i siguran sam da će želeti da dođu do prvenca baš protiv nas - smireno dodaje Zagorac.

Partizan u ključnim momentima protiv Zenita nije imao silinu samo spolja, već i iz reketa. Kada su Uthov, Krabs i Mekel preciznim napadima pokušavali da okrnje vođstvo crno-belih, Gagić je izolova iz igre do tada vreoma aktivnog i produktivnog Rejnoldsa, da bi u finišu, ispod koša, zadao konačan udarac ruskoj ekipi.

- Tako nešto se i očekuje od mene, ali najvažnije je da smo ovaj meč izneli timskom energijom i borbom - preusmerava Gagić priču na zajedništvo. - Bilo je momenata kada je svako od nas preuzimao glavnu ulogu, bilo da je Marinković, Lendejl, Si, Nikolić ili Zagorac, što pokazuje kvalitet više ovog tima. Doduše, pravili smo i mnogo grešaka, pojavljivale su se oscilacije. Ali, kada se pogledaju naše godine i kvalitet protivnika, to je donekle i očekivano.