Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Monako kao gosti u utakmici drugog kola Grupe A Evrokupa 66:63 (17:6, 12:18, 8:20, 29:19).

PRVA ČETVRTINA

Nervozan početak meča za oba tima. Serija promašaja dva puta Lazić, pa Reglend na jednoj strani, Nidam i Kikanović na drugoj. Tek posle više od tri minuta Kikanović je prekinuo seriju promašaja. Faje ne vraća na drugoj strani. Katastrofalan početak Zvezde i Tomić je morao da uzme minutu odmora - 4:0 u 4. minutu.

Ni kratak predah nije pomogao crveno-belima, Regland promašuje zicer. Ni Monako ne briljira, a onda Faje pogađa jednu trojku iz očaja u 6. minutu - 4:3. Čović menja Reglanda, koji je indisponiran na startu meča. Francuzi promašuju i zicere. Igra se loše na obe strane. Nidam nije ni senka igrača iz Mornara.

Zvezda vodi u 8- minutu - 4:5. Posle toga sledi i trojka Berona, gosti su se probudili, a Kikanović odgovara na drugoj strani - 6:8. Odžo dominira pod košem Monaka, pa greška Džonsa i laki poeni Berona - 6:12. Filipovski mora da traži tajm-aut.

Posle lošeg starta Zvezda se probudila. Simanić zakucava i serija gostiju i dalje traje , a trojka Peperoglua definitivno baca Francuze na pod 6:17.

DRUGA ČETVRTINA

Posle kratke pauze zbog problema sa semaforom nastvljena je utakmica. Džons prekida seriju Zvezde, ali Nidam ne uspeva da približi Monako još više Zvezdi. Sada Džons pravi dosta problema gostima, koji opet ne mogu da se upišu na startu deonice - 10:17.

Džons jedina svetla tačka u domaćem timu. Odžo prekida seriju Monaka. Žozef vraća Monako u život - 14:21. Međutim, nemaju Francuzi rešenja za Odžoa koji dominira pod oba koša kada je skok u pitanju.

Nastavlja se sa tvrdom igrom. Filipovski rotira traži pravu petorku, a ni Zvezda se nije proslavila. Ipak Ćović sa trojkom opet Zvezdu vodi na plus osam - 16:24. Hamer smanjuje zaostatak.

Kikanović pogađa za dva i Monako je samo na minus četiri 20:24. Regland opet neprecizan, a Nidam pogađa i hvata priključak. Zvezda se izgubila, pa Kikanovićdonosi potpuni egal. Beron pogađa za tri i šampion Srbije opet ima prednost - 24:27. Dobrić ispravlja promašaj Dobrića i sa prednošću crveno-belih odlazi se na odmor - 24:29.

TREĆA ČETVRTINA

Beron greši, Robinson trči kontru i polaže 31:28. Utakmica je prekinuta posle minut i 13 sekundi u drugom poluvremenu zbog kvara na tehnici i semaforu za merenje vremena i prikazivanje statistike.

Dugačak prekid bolje je prijao domaćima, koji ubrzo dolazei do prednosti. Hamer i Robinson pokreću Monako - 35:31. Serija 11:2 za domaće i tajm-aut za Tomića.

Opet jedan dugačak period bez poena koji prekida Kikaković, a onda i Utara za veliku prednost Monaka - 40:31. Igra Zvezde se potpuno raspala i opet Tomić traži minut odmora.

Hamer za prvu dvocifrenu prednost Monaka - 42:31. Reglend se konačno budi i ubacuje prvu trojku . Zvezda je više od šest minuta bila bez poena. Hamer sada najviše muči Zvezdu, ali Peperoglu vraća jednocifren minus - 44:36. Reglend promašuje na jednoj, a Robinson na drugoj strani i na kraju treće deonice rezultat je 44:37.

ČETVRTA ČETVRTINA

Perperoglu pogađa za tri i odlično otvara poslednju deonicu, Zvezda samo na minus četiri - 44:40. Kikanović precizan na drugoj strani, a Odžo polovičan sa penala. Lazarik Džons vraća prednost od plus sedam Francuzima. Opet trojka Peperoglua - 48:44. Reglend pogađa uz prekršaj - 48:47.

Kikanović prekida seriju Zvezde, a Regland pravi četvrti prekršaj i gosti su opet u problemu. Hamer polovičan, Cirbes siguran, Monako gubi loptu, a Nenac polovičan sa linije slobodnih bacanja - 51:50.

Hamer opet najbolji ispod koša Zvezde, ali Čović pogađa uz prekršaj i novi egal - 53:53. Džerald Robinson za dva, a onda Beron uz prekršaj za prednost Zvezde - 55:56. Kikanović je definitivno najbolji pojedinac na meču i ako slave Francuzi biće sigurno proglašen za igrača utakmice.

Perperoglu za novu prednost Zvezde. Monako ne koristi napad, a Faje oba puta pogađa sa linije slobodnih bacanja. Kikanović vraća minimalan zaostatak za domaće. Cirbes polovičan, Robinson pogađa i izlazi zbog povrede, a onda trojka Reglanda za 61:64. Crveno-beli su na korak od pobede. Monako gubi loptu i Reglend sa penala stavlja tačku na pobedu Zvezde 61:66. Džons je samo ublažio poraz - 63:66.