NAŠprvi predstavnik ovog vikenda u Šarlotu Bogdan Bogdanović nije se radovao pobedi na otvaranju ovogodišnjeg Ol-star spektakla, ali još dva pokušaja za trijumf imaće njegov reprezentativni saigrač Nikola Jokić. As Sakramenta i prošlogodišnji MVP na meču "Zvezda u usponu" u dresu Tima sveta je izgubio od domaćih igrača 144:161, uz solidan doprinos od 15 poena (11-5 za tri, 5 sk, 6 as za 24 minuta). Nastavak srpske misije uslediće noćas kada će centar Denvera biti učesnik takmičenja u veštinama, a u noći između nedelje i ponedeljka (2.00) je na programu centralni događaj, na kome će Jokić biti deo ekipe Janisa Adetokumba u okršaju sa četom Lebrona Džejmsa.

- Cilj mi je da se dobro zabavljam - izjavio je Nikola Jokić, prvi Srbin na Ol-staru posle 15 godina. - Biće to nešto potpuno novo za mene. Igrao sam na susretu "Zvezda u usponu", ali ovo nisam. Mislim da je Lebronov tim šuterski raspoloženiji, a naš je pun internacionalaca. U prvom planu je zabava, ali svakako i pobeda.

Kao zagrevanje za izazove na Ol-staru, Jokić je imao na kampu "Košarka bez granica", koji se takođe održava u Šarlotu i okuplja najveće talente iz celog sveta. Ovog puta je dobio ulogu trenera.

- Marin Sedlaček me je sjajno dočekao. Drago mi je što mogu da mu pomognem, iako mu nikako ne pomažem, već sam samo ovde. Lepo je videti nove talentovane igrače, možda ću da naučim i ja nešto od njih, to se zaista nikad ne zna.

Naš ol-star tandem se sreo na terenu već tokom prve večeri, jer je Jokić bio tu dok je Bogdanović bio učesnik susreta igrača koji igraju prvu ili drugu sezonu u najjačoj ligi na svetu.

- Uvek je lepše kad nas ima više - prokomentarisao je Bogdan. - Lepo je bilo ponovo učestvovati na meču "Zvezda u usponu". Bila je to prilika da jedan dan uživaš u košarci bez pritiska i da pokažeš ono što znaš. To je drugačiji NBA, igraš protiv najboljih mladih igrača iz lige koji će jednog dana biti glavni akteri svojih ekipa.

Bogdanu je, kao i obično, bilo veoma stalo da izađe kao pobednik sa terena, ali mu to ovog puta nije pošlo za rukom.

- Nažalost, izgubili smo, mada je sve bilo sjajno. Nisam mogao da pobedim Beglija i Foksa - pomenuo je Bogdanović uz osmeh saigrače iz Sakramenta. - Mislim da je bila malo ozbiljnija utakmica. Prošle godine smo ih porazili veoma gadno, možda su sada osećali neku ljutnju. Videlo se da su bili drugačiji.

Posebna motivacija javila se kod Kuzme (35 p, MVP priznanje) i Tejtuma (30 p), koji su predvodili domaći tim do pobede. Kod Bogdana u ekipi najefikasniji je bio Simons (28), a pratio ga je Markanen sa 21, Ejton je dao 15, dok je Dončić dodao 13. Bogdanović je u jednom trenutku čak i asistirao Begliju, saigraču iz Sakramenta, a na ovom meču protivničkom igraču.

- Ipak sam košarkaš Kingsa - bio je spreman na šalu Bogdan, koji je u Šarlotu imao i podršku porodice. - Nastupao sam drugu godinu zaredom u tom meču, ali mislim da to nije toliko bitno, važnija je utakmica svih zvezda, a za to mora mnogo da se radi. Boriću se za to sledeće sezone, a i svake naredne.

SRBI NA OL-STARU

Divac 2001. godine

Stojaković 2002, 2003, 2004.

Jokić 2019.


POGAĐA I MAMA KARI

KAD mogu sinovi, Stef i Set, kao i tata Del, može i mama Sonja Kari da pogodi s pola terena. Tokom ol-star vikenda u Šarlotu organizovan je događaj fondacije Kari.

Košarkaška porodica je bila podeljena u timove. Stef i supruga, Set i verenica, ćerka Doka Riversa, njihova sestra Sidel Kari sa suprugom Demjonom Lijem, bekom Golden stejta i - Del i Sonja Kari koja je pogodila neverovatnim šutem, jednom rukom, za pobedu u takmičenju.