MOTIV više za mnoge mlade igrače na Kupu Radivoja Koraća je prisustvo Aleksandra Đorđevića. Selektor Srbije u Nišu prati sve utakmice.

- Zaista je imalo šta da se vidi u ova dva dana. Po meni, ovo je takmičenje u kojem ne postoje iznenađenja. Ko god da pobedi ili izgubi, nije iznenađenje. Posebno me raduje karakter koji sam video na terenu i način na koji su timovi igrali protiv ekipa koje su, na papiru, favoriti. To je razlika između onoga što mi treneri volimo da kažemo, kada izađeš na parket samo da igraš i kada izađeš sa namerom da pobediš - kaže Đorđević.

Kao i mnoge, tako je i njega oduševio tim iz Žitišta.

PROČITAJTE JOŠ: JEZIVA SUDBINA LEGENDE JUGOPLASTIKE: Sina su mu ubili u Beogradu, preživeo je rak i sepsu, a danas kao beskućnik skuplja flaše po kontejnerima...

POHVALE ORGANIZATORU ĐORĐEVIĆ se osvrnuo na organizaciju Kupa. - Mi smo gosti Niša. Došli smo da ispoštujemo organizatore i moramo da ih pohvalimo. Iz godine u godinu je sve bolje, dobijaće i nova takmičenja i siguran sam da ćemo biti ponosni na ovaj grad - završava Đorđević.

- Sve ekipe zaslužuju pohvale. Počevši od Svetog Đorđa, koji je simbol onoga iza čega stoji sport i neke Kubertenove vodilje.

Pre svega, zadovoljan je Đorđević igrom mladih košarkaša.

- Bilo je dosta mladih igrača koji su prošli kroz mlađe selekcije reprezentacije Srbije. Pokazali su zašto su bili pozivani u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Postepeno stupaju na scenu, žele da napreduju, posebno u fizičkom smislu. Hoće da dovedu telo u situaciju da se takmiče sa seniorima i to me raduje. Postoji naravno i ta kritična strana koju se trudimo da zadržimo za sebe što duže. Uvek treba izvlačiti ono što je dobro i davati im podstrek. Treba pohvaliti igrače, klubove i trenere.

Osvrnuo se selektor "orlova" i na neka imena.

- U Dinamiku je Glišić odigrao dobro, tu su i Vulikić i Beslać. U Zvezdi je Simanić imao korektnu, karakternu utakmicu. U Partizanu su tu Trifunović i Pecarski. Smatram da u ovom takmičenju i u našoj ligi može još veća šansa da se pruži mladima, da nastave da se nadograđuju i da izgrade smernice za seniorsku košarku. To su sigurno momci koji su u tefterima mnogih, ne samo nas koji se bavimo reprezentacijom.

PROČITAJTE JOŠ: OL-STAR U ŠARLOTU: Amerikanci bolji od ostatka sveta, Bogdanović brojao do 15

Selektor je naglasio iskustvo kao ključ za njihov razvoj.

- Sva ova iskustva su neprocenjiva, posebno za mlade igrače. Moraju da shvate šta znači jedna lopta, jedna greška, jedan skok više ili jedno promašeno slobodno bacanje. O tome im stalno pričamo i pokušavamo da im objasnimo to što bolje. Tako se pobeđuje.