ŽREB za Svetski kup u Kini biće 16. marta, očekuje se pravi spektakl za izvlačenje kuglica, u kojem će učestvovati legendarni NBA asovi Kobi Brajant i Jao Ming. U šeširima će biti 32 reprezentacije, a Srbija će biti u prvom, zahvaljujući rezultatima poslednjih godina.

Ekipe će na SK biti raspoređene u osam grupa sa po četiri tima (31. avgust - 5. septembar). U drugu rundu (6-9. septembar) idu po dve selekcije iz svake grupe (prave se nove četiri grupe sa po četiri tima). Četvrtfinale (po dve iz svake grupe) je 10. i 11. septembra, polufinale (13. 9), a finale i meč za treće mesto 15. septembra. Razigravanje za plasman od 5. do 8. mesta je 12. i 14. septembra.

PROČITAJTE JOŠ: "ORLOVI" LETE U KINU: Srbija deklasirala Izrael i obezbedila plasman na Svetski kup!

EVROPA - 12: Italija, Poljska, Češka, Nemačka, Grčka, Francuska, Litvanija, Španija, Turska, Srbija, Rusija i Crna Gora ili Letonija.

AZIJA - 8: Kina (domaćin), Australija, J. Koreja, N. Zeland, Japan, Iran, Filipini i Jordan.

AMERIKA - 7: Argentina, Brazil, Kanada, SAD, Venecuela (ostala dva tima biće poznata posle preostalih mečeva).

AFRIKA - 5: Angola, Obala Slonovače, Nigerija, Senegal i Tunis.

PROČITAJTE JOŠ: Đorđević: Morali smo da igramo šah u ovim kvalifikacijama, čestitam igračima na uspehu

SEDAM EKIPA IDE U TOKIO
NA Mundobasketu direktnu vizu za igre u Japanu 2020. izboriće sedam selekcija (ne prvih sedam), već po dve najbolje iz Evrope i Amerike, a po jedna iz Azije, Afrike i Okeanije. Ostalih pet čine domaćin Japan, kao i četiri pobednika dodatnih kvalifikacija pred Igre u Tokiju.