NERAZUMNOM odlukom prištinskih vlasti da ne dozvoli pionirskoj ekipi KK Sloga iz Kraljeva da preko administrativnog prelaza u Rudnici uđe na teritoriju Kosova i Metohije, kako bi odigrali utakmicu Međupionirske lige protiv svojih vršnjaka iz KK Trepča, kosi se sa zdravim razumom! Žalosno je to što je deci iz Kraljeva zabranjeno da se igraju sa decom iz Kosovske Mitrovice.


Ovo je danas, komentarišući zabranu prištinskih vlasti, izjavio Uroš Matić, predsednik kluba i prvi čovek Regionalnog košarkaškog saveza.


- Njihovi službenici su od trenera i vođe puta zahtevali pismeno odobrenje nekog organa iz Prištine, što se prvi put dogodilo, i bez tog papira nisu želeli da ih puste. Bezbednost dece nijednog trenutka nije bila ugrožena. Igrači su tih sat vremena proveli u autobusu, a nije bilo ni ponašanja koja izlaze van okvira službenog odnosa tih ljudi prema treneru i vođi puta - dodaje Matić.


PROČITAJTE JOŠ: Srpski klubovi ne mogu na Kosovo bez dozvole?


Prema njegovim rečima, samo pre sedam dana kadetska selekcija Sloge je bez ikakvih problema ušla na teritoriju severne Pokrajine i odigrala meč u Kosovskoj Mitrovici.


- Insistiraćemo na tome da naši klubovi u svim selekcijama igraju svoje mečeve na KiM. Ekipe će odlaziti, ili bar pokušavati da idu u Kosovsku Mitrovicu, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, jer nam je veoma bitno da se deca sa severa Kosova bave sportom, da igraju sa svojim vršnjacima i sportski nadmeću. A, da li ćemo naići na razumevanje onih koji sada nisu pokazali znake zdravog razuma, to ne mogu da garantujem - naglašava predsednik KK Sloga.