Srpski reprezentativci Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica u opširnom intervju za “Glas Amerike” govorili su, između ostalog, i predstojećem Mundobasketu u Kini, koje počinje 15. augusta.


- Mogu stvarno sa ponosom da kažem, kako sada stvari stoje, posle Amerike imamo najbolji tim. Nije to sad ono „e, ako ne napravimo rezultat, ne osvojiš zlato, srebro ili bronzu ili ispadneš u prvom krugu, e sad vi ste najgori“. Na papiru, konačno je došlo to naše vreme da imamo najbolju reprezentaciju - rekao je Bjelica.

Njegov klupski i reprezentatvni saigrač Bogdanović dodaje da se nacionalni tim godinama strpljivo gradio.

- To smo mi nekako izgradili našim igrama prethodnih godina i nadam se da ćemo ostati na tom nivou, i ako budemo u mogućnosti da napravimo i šampionski rezultat, taj neki za pamćenje, što bi se reklo, pošto ovo sve do sad je bilo uspešno. Sve je to super, ali ipak ne treba se zadovoljavati srebrom - naglašava bek Kingsa.

Pročitajte još AMERIKANCI UDARILI NA KAPITENA SRBIJE: Teodosić je pušio i pio, svi su znali da neće uspeti u NBA

Bjelica tvrdi da za uspeh mora mnogo stvari da se poklopi, istakavši da uvek uživa u dresu reprezentacije.

- Jednostavno, treba mnogo toga da se poklopi da bi se napravio uspeh, da sada ne ulazimo dublje, nije ni vreme ni mesto za to, ali kažem, drago mi što ću opet biti deo reprezentacije i što konačno uživam u košarci - jasan je Nemanja i napominje da je drastična razlika između igranja za nacionalni tim i najjače košarkaške lige na svetu.

Pročitajte još "ORLOVI" U PRVOM ŠEŠIRU: Srbija nosilac na žrebu za SP

- NBA moraš da shvatiš kao posao, a reprezentacija je stvarno zadovoljstvo i ne može da se poredi sa NBA, tako da jedva čekam, verovatno kao i svi koji su deo reprezentacije. Imamo sjajnu ekipu i mislim da je ova generacija zaslužila jedno zlato na ovim velikim takmičenjima što dolaze. Imao sam težu povredu pre dve godine i nije fraza kada kažem - samo da smo zdravi. Stvarno, da svi budu spremni, da završe sezonu, da budu uspešni, a potom, videćemo šta nam leto donosi - završava Nemanja Bjelica.