JOŠ je neizvesno da li će Nikola Jokić, košarkaš Denvera i najbolji centar NBA lige, zakupiti Gradski hipodrom u Somboru, na 99 godina, koji se nalazi između autobuske stanice i buvljaka. U gradu se uveliko priča da Joka planira veliku investiciju u rekonstrukciju popularnog hipodroma za kasačke trke, jer je on u lošem stanju. On je još kao 13-godišnjak zavoleo konje i jahanje, ali i učestvovao na konjičkim trkama.

Svoje slobodno vreme Nikola provodi i na porodičnoj ergeli. Čim mu se ukaže prilika, on uživa u jahanju konja i u vožnji jednoprega na obližnjem hipodromu. O eregli brine njegov otac Branislav, koji nam je kratko rekao da nije tačno da je hipodrom već zakupljen, ali da se razmišlja o tome.

- Izvinite, još ništa ne mogu reći o tome, samo razmišljamo i planiramo da to uradimo. Razumejte nas, ima tu dosta još da se uradi pre konačne odluke - kategoričan je Branislav Jokić.

Kako nam je rečeno, mnogo toga zavisi od dve strane i uslova. U Uprarvi Konjičkog kluba "Vojvođanin" Sombor, u telefonskom razgovoru su nam rekli da tek počinju da rade od 6. juna, te da bi svi voleli da je istina o zakupu hipodroma.

- Bilo bi to dobro da naš Joka zakupi hipodrom, kako pričaju, jer bi on sigurno uložio novac i uredio staze, pa bi zbog njegovog imena i imidža bilo više trka i gostiju u Somboru - kaže Milan (30) iz ovog grada, inače Jokićev blizak prijatelj.