U napad na medalje na dva velika takmičenja koja su na programu ove godine, košarkaši (Svetski kup u Kini) i košarkašice (EP u Srbiji) ići će u novoj, plavoj garnituri dresova. Posle dužeg vremenskog perioda u kome je dominiralo crveno, KSS je odlučio da se vrati na boju koja najviše podseća na slavno doba naše košarke.

Danas je zvanično promovisan novi dres u prisustvu mnogobrojnih košarkaških zvanica, članova muškog i ženskog nacionalnog tima, trenera, predstavnika klubova i medija... Bogdan Bogdanović je imao priliku da prvi prošeta u plavoj opremi, dok je zajedno sa njim Sonja Petrović ispromovisala rezervnu belu kombinaciju.

PROČITAJTE JOŠ: Marjanović o NBA ligi, Filadelfiji, reprezentaciji...

- Onaj ko nije nosio dres sa državnim grbom, bilo da se to zvalo SFRJ, SRJ, SCG ili Srbija, može možda da pretpostavi kakav je to osećaj – istakao je predsednik KSS Predrag Danilović. - Moja malenkost to vrlo dobro zna. Siguran sam, u stvari se pre svega nadam da mladim košarkašima i košarkašicama, dečacima i devojčicama, taj momenat kad budu obukli taj dres, da će da im to ostane za sva vremena. Za vijek vijekova.