ULOGU manekena u novom dresu odigrao je Bogdan Bogdanović veoma dobro, baš kao što to čini i na terenu. Na svečanoj promociji naš reprezentativac je pre svega istakao da je boja opreme u drugom planu, a da je malo bitnija boja medalje, koju kopletna srpska javnost priželjkuje na Svetskom kupu u Kini.


- Moderniji je stil, ranije su bile svetlije kombinacije, ali meni se dopada što je tamno plava varijanta – prokomentarisao je Bogdanović dres koji je imao na sebi. - Nadam se da ćemo sa ovom bojom imati još više uspeha. Mada, ne gledam to mnogo. Najbitnija boja za nas je boja medalje.

Poznato je da Bogdan u poslednje vreme individualno trenira u Beogradu, čekajući okupljanje nacionalnog tima. Kako sam kaže, i dalje mu Svetski kup nije okupirao misli.

- Počećemo da razmišljamo o Kini kad se budemo okupili. Iskreno, sada gledam završnice svih liga, bar one koje postignem da gledam. Biće dovoljno vremena da razmišljamo o Kini i svemu.

Pročitajte još SRBIJA PONOVO PLAVA: KSS predstavio novi dres

Odjeknula je nedavno vest da će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju ovog leta, što znači da će selektor Đorđević, najverovatnije, imati na raspoloaganju najjači tim.

- Jokić je jedan od najboljih igrača na svetu i biće nam mnogo lakše sa njim. Mnogo nam je nedostajao, njegova odluka nas je obradovala i želimo da ga podržimo. Teško je doneti bilo kakvu odluku posle sezone koju je imao, pogotovo jer je on igrao i plej-of i tamo mnogo očekuju od njega.

Bogdan kaže da je za košarkaše postaje normalno da odlaze na prvenstva sa velikim očekivanjima javnosti.

-Tokom ranijih prvenstva i kvalifikacija imali smo breme favorita, polako se navikavamo na to. Ne obraćamo pažnju i igramo našu igru sa jasnim ciljem.

Pročitajte još Greg Popović pravi “drim-tim” za Kinu

Na pitanje da li je posle tri srebra vreme za najsjajnije odličje, nije dao precizan odgovor.

-Ne znam kada je vreme za zlato, ali tu smo da pružimo svoj maksimum iz utakmice u utakmicu, jer nikada ne znate kada će doći taj trenutak - završio je Bogdanović.

AKO SE OPORAVE DURENT I TOMPSON...
PROKOMENTARISAO je i finalnu NBA seriju:

-Nije mi iznenađenje ovaj rezultat. Voriorsi su osakaćeni povredama, a Toronto je ekipa koja je ušla u plej-of sa najboljim skorom. Vratili su prednost domaćeg terena, ali nije kraj. Svi sada očekuju povratak Kleja Tompsona i Kevina Duranta. Ako se ne vrate Toronto će osvojiti prsten, a ako se vrate biće sedam utakmica.