ZVEZDINOM Amerikancu Biliju Beronu ostalo je taman toliko snage za prodor i šampionsko polaganje u četvrtom finalnom „ratu“ sa Partizanom. Najkorisnijeg igrača finalne serije, pre nego što se obratio novinarima, sa peharom prvaka Srbije i MVP trofejom slikao je njegov saigrač Ognjen Dobrić.

- Umoran sam, stvarno umoran – jedva je izustio bek crveno-belih. - Bila je ovo duga i sjajna godina, poslednja dva-tri meseca bila su luda. Tako se i završilo. Toliko neizvesnih utakmica, mnoge od njih smo dobili. Mislim da ćemo svi zapamtiti te utakmice. Serije sa Partizanom su bila lude, svaka je bila tvrda. Na kraju smo zaslužili da budemo šampioni i sada možemo da uživamo. Osećam veliko olakšanje, vreme je da odem kući i da se opustim.

PROČITAJTE JOŠ: BERON POGODIO TITULU: Košarkaši Zvezde poenima Amerikanca uz zvuk sirene stigli do pobede u četvrtom meču finalne serije

Poslednjih deset sekundi meča iz ugla apsolutnog junaka:

- Dosta puta sam šutirao za tri poena, sada sam odlučio da idem do koša. Išao sam do kraja i položio.

Na pitanje koliko koraka je napravio, odgovara uz diskretan osmeh:

- Ne znam, nisam brojao.

Nakon što je utišao dvoranu, odjurio je poput sprintera u svlačionicu.

- Znao sam da će bacati svašta na nas, otrčao sam u svlačionicu da tamo proslavim pobedu sa timom.

I da zapali slavljenički tompus.

- Možda. Nisam neki pušač, jedna cigara za proslavu titule.PROČITAJTE JOŠ: CRVENO-BELI PODIGLI TROFEJ: Beron MVP finala (FOTO/VIDEO)

LAZIĆ: VRAĆANjE DUGA
KAPITEN Crvene zvezde Branko Lazić:
- Hvala bogu, dočekasmo kraj. Svi živi i zdravi. Konačno smo priveli sezonu kraju na najbolji način, još jednom titulom, petom uzastopnom u domaćoj ligi. Bili ste svedoci kakvi su uslovi za igru, uspeli smo sve da izdržimo i da osvojimo još jedan trofej. Čestitke saigračima i stručnom štabu na svemu što su uradili ove sezone. Naravno, i ljudima u klubu, navijačima. Konačno možemo na zasluženi odmor.
O košu Berona za titulu:
- Payback (vraćanje duga).

DAVIDOVAC: ISTORIJA
ODLUČUJUĆIM poenima Bili Beron je „ukrao“ Dejanu Davidovcu nagradu za najboljeg igrača finala.
- Ispunila mi se želja da završimo pre pete utakmice, čestitam ekipi na još jednom trofeju i Partizanu na dobroj finalnoj seriji. Svaka utakmica je bila gusta, kao što smo očekivali.
Davidovac je imao hladnu ruku u paklu „Pionira“.
- I Bili je dao neke poene, taj poslednji za pobedu – nasmejao se Davidovac. - Nema potrebe da se neko ističe, niko ne može sam da dobije meč, pogotovo pred njihovim navijačima. Zajedno smo izneli ovo. Drago mi je što sam deo istorije, generacije koja je prišila drugu zvezdicu na Zvezdin dres.

PROČITAJTE JOŠ: Tomić: Odlučila je ljubav prema Crvenoj zvezdi

PEHAR PRODUŽIO NA KALIŠ
DUGO su košarkaši Crvene zvezde čekali na bezbedne uslove na terenu da bi izašli na šampionsku ceremoniju. Pražnjenje tribina potrajalo je pola sata, posle čega je policija odobrila crveno-belima da kroče na teren. Na tribinama je ostalo 20-ak pristalica Partizana, koji su pokušavali da naruše slavlje.
Medalje i šampionski pehar dodelio je glumac Vlasta Velisavljević, veliki navijač Zvezde koji uskoro puni 93 godine! Slavlje će biti nastavljeno na Malom Kalemegdanu, gde su prvake čekali navijači i uprava kluba.