DUŽINA pauze koju će imati Miloš Teodosić, zbog povrede stopala koju je doživeo u pripremnom duelu sa Litvanijom, još nije tačno poznata. Ono što se zna jeste da je kapiten naše reprezentacije jotputovao u Italiju, na zahtev njegovog kluba Virtusa u dogovoru sa Košarkaškim savezom Srbije.

- Miloš je bio na pregledima u Bolonji gde je, u saradnji sa doktorima iz reprezentacije Srbije, prošao kroz seriju terapija i dobio tretmane za naredne dane - navodi se u saopštenju na klupskom sajtu. - Uz to je dobio savete od doktora Rodolfa Rokija iz bolnice "Salus". Sutra će se vratiti u Srbiju na preglede kod lekara srpske reprezentacije koji će onda doneti odluku o igranju na Svetskom kupu u Kini.

Iako su minimalne šanse da se Miloš oporavi za Svetski kup, koji počinje 31. avgusta u Kini, doktori će učiniti sve da se on što pre vrati na teren. Sve dok zvanično lekarski tim ne bude objavio da ne putuje na takmičenje, tinjaće nada da je čudo moguće.

Baš kao i uvek kada se igrač povredi dok je sa nacionalnim timom, njegov klub ima pravo da bude potpuno upoznat sa problemom. Na zahtev Virtusa, koji je prihvaćen u KSS, on je došao u Italiju da bi njihovu doktori videli kakvo je stanje.

Podsetimo, on je posle nekoliko meseci provedenih bez klupskog angažmana, prihvatio ponudu da dođe u tim koji sa klupe vodi selektor Srbije Aleksandar Đorđević. Potpisao je trogodišnji ugovor vredan nešto više od pet miliona evra, uz moguće bonuse. S obzirom na to da je verovatno najzvučnije pojačanje, Italijanima je u interesu da se što pre oporavi i bude potpuno spreman za početak nove sezone. Zato su odmah i preuzeli stvar u svoje ruke.

.