Posle nešto više od četiri meseca i gotovo 40 turnira koji su odigrani širom Srbije, na redu je finalni turnir Prvenstva Srbije u basketu 3 na 3.

Na Trgu slobode u Novom Sadu neke od najboljih svetskih ekipa boriće se za titulu namenjenu šampionu Srbije, koju brani ekipa Limana. Upravo Novosađani važe za jedne od najvećih favorita, a pored njih učestvovaće još jedna ekipa iz Novog Sada. U pitanju je istoimeni tim, koji je aktuelni svetski šampion, predvođen najboljim svetskim basketašem Dušanom Domovićem Bulutom.

Da će se u našem gradu okupiti sam vrh svetskog basketa potvrđuje i činjenica da će se za šampionski pehar i slot za masters u Debrecinu boriti i svetski šampion iz 2017. godine, Zemun. Tokom uzbudljive sezone, Zemunci su u domaćem šampionatu osvojili tri titule i na taj način ispisali istoriju srpskog basketa, kao prva ekipa koja je osvojila tri turnira za redom.

Nastavak sezone doneo je neka iznenađenja, ali i obaranje rekorda. Posle samo nekoliko nedelja uspeh Zemuna ponovio je tim Armagedon, koji dolazi iz Smederevske Palanke. Basketaši Armagedona osvojili su tri turnira tokom jedne nedelje, da bi do kraja sezone došli do još tri naslova šampiona i tako potvrdili učešće u velikom finalu.

Pored ovih ekipa, na terenu u "srpskoj Atini" snage će odmeriti i timovi poput Vrbasa i Ralje Intergalaktik, koji se polako probijaju u sam vrh svetskog basketa. Važe za favorite, ali svakako da će basketaši Olimpa, Kragujevca, Čukarice, Broksa, Komande, Novog Beograda, Autokuće Sekulića, kao i mladi reprezentativci Srbije, dati sve od sebe da prirede iznenađenje i pomrse konce favoritima.

Finalni turnir u Srbiji važi za jedan od najkvalitetnijih u regionu, te nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl na Trgu slobode, a osim u muškoj konkurenciji, finale će se igrati i u ženskoj konkurenciji.

Sve ekipe podeljene su u četiri grupe, a po dve prvoplasirane iz svake grupe ostvariće plasman u eliminacionu fazu. Osim naslova šampiona, kao i karte za masters u Debrecinu, za šampionsku ekipu obezbeđena je i novčana nagrada.

Početak turnira zakazan je za 15.00 časova.