Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas posle produžetka Grčku sa 85:80, u trećoj utakmici na Akropolis kupu.

Srbija je na turniru u Grčkoj, koji je priprema za Svetsko prvenstvo, ostvarila sve tri pobede, pošto je prethodno bila bolja od Tuske i Italije.

- Pokazali smo kvalitet i individualno i taktičko znanje. Igrači su uradili bolji posao u drugom poluvremenu. U prvoj četvrtini smo još tražili svoju igru. U drugom delu smo našli rešenja, dobili smo dubinsku igru, što je veoma važno protiv ovako agresivne ekipe koja igra na granici faula, naročito na domaćem terenu - rekao je Đorđević.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Grčka-Srbija 80:85 (produžeci)

Selektor se osvrnuo na samu igru, kao i na činjenicu da je do pobede ekipa stigla bez povređenih Teodosića, Lučića, Milosavljevića i Jokića koji se vratio u Beograd ranije.

- Ta dubina mora da nam bude oružje. Treba da igramo još hrabrije, lopte treba da budu direktnije, sa manje lob pasova. Pored dubine u napadu, ključ utakmice je bila naša defanzivna tranzicija, jer su Grci tim koji je do sad najviše poena postizao iz kontranapada. Dobro smo trčali, ali smo pored toga pametnim napadima kontolisali njihovu napadačku tranziciju. Možemo još bolje, fale nam neki igrači u rotaciji, ali bez obzira na to,odigrali smo veoma dobar turnir - završio je Đorđević.

Najefikasniji u pobedi nad Grčkom bio je Bogdan Bogdanović sa 28 poena, dok je 18 postigao Nemanja Bjelica.