PRAVI uvod za putovanje košarkaške reprezentacije na Daleki istok, bila je pretpremijera filma „Dobrodošli u Kinu“ o našem centru Miroslavu Raduljici. Priča o njegovom životu u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, specifičnoj košarci, jeziku, neobičnim mestima sklopljena je u 27 minuta dokumentarca, koji je delo producenta Boška Čukića i režisera Miodraga Kolarića.

- Meni se baš dopada kako je sve ispalo, jer je na najverniji način prikazan moj život, koji je miran, nije nikakav bauk – istakao je Raduljica. - Normalan sportski život, sa mnogo izazova koji se meni dopadaju. Kina je moderna zemlja u kojoj je sve dostupno. Prvi i osnovni problem je komunikacija, jer oni imaju drugačiju „glavu“ od nas. Jezik je poptuno drugačiji, prosta gestikulacija ne funkcioniše. Čak i oni su preplašeni kad vide velikog, belog čoveka... Njima je teško da nauče srpski, kao i nama kineski. Ima da se istražuje tamo, liga je kratka, pa stižem i da uživam i da igram košarku.

Film je tokom prethodne jeseni sniman u Kini u Đangsuu, kao i na dva gostivanja ove ekipe.

- Mogli smo da snimamo i na drugim mestima, ali smo se fokusirali samo na Kinu jer je tamo Svetski kup. Bilo nam je fenomenalno i zahvaljujemo Miroslavu što nam je dao šansu da snimimo ovako nešto – rekao je posle prikazivanja filma Čukić.

Slične utiske ima i Kolarić.

- Radulja je sjajan lik i fantastično nas je ugostio. Bilo je interesantno i zabavno sarađivati sa njim – podvukao je Kolarić.