Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je danas za Frankfurt, odakle će ići direktno do Kine, gde ih očekuju još tri provere pred šampionat, a prva 23. avgusta protiv Italije, te Novog Zelanda 25, odnosno Francuske 27.

Svetsko prvenstvo počeće 31. avgusta, a Srbija u prvom kolu igra protiv Angole. Đorđević ističe da je veoma bitno da ekipa ne razmišlja o završnici već da ide "utakmicu po utakmicu".

"Bitno je da se što bolje pripremimo za tu drugu fazu, koja je po meni krucijalna u odnosu na završnicu šampionata. Taj prenos rezultata, bodova, iz prve faze je jako bitan, kao i rezultati u drugoj fazi, jer te oni bacaju na jednu ili drugu stranu žreba", kazao je Đorđević.

PROČITAJTE JOŠ: Đorđević: Teodosić 99% ne ide na Svetsko prvenstvo (VIDEO)

Usled povrede Milosavljevića, Srbija će na Mundobasketu biti delimično oslabljena na poziciji krila, a Đorđević je rekao da se na utakmicama i treninzima stvorile ideje kako da se to nadomesti.

"Postoje ideje za pomeranje igrača... Neki igrači će ići na neke druge pozicije, videćemo da li su to dobra rešenja. Mi smo ekipa koja ima impozantnu visinu i imamo tu fizičku prednost. Nemanja Bjelice koristan je i na poziciji tri i siguran sam da će tu moći da pomogne, jer može dosa toga da stvori iz svoje driblinga i dodavanja", kazao je Đorđević.

Pored Angole, Srbija će igrati u Grupi D još sa selekcijom Filipina i Italije. Ti mečevi su na programu 2, odnosno 4. septembra.

PROČITAJTE JOŠ: Teo ne ide u Kinu

Dve najbolje ekipe iz Grupe D formiraće Grupu J u Vuhanu, zajedno sa dva najbolja tima iz Grupe C u kojoj su Španija, Iran, Portoriko i Tunis. U drugu fazu prenosi se samo rezultat protiv ekipe koja je prošla dalje, a u četvrtfinale plasiraće se takođe dva najbolja tima iz Grupe J.