Centar košarkaške reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica posle pobede protiv Francuske i osvajanja "Austajger kupa" u Šenjangu, bio je zadovoljan prikazanim na turniru


Centar košarkaške reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica posle pobede protiv Francuske i osvajanja "Austajger kupa" u Šenjangu, bio je zadovoljan prikazanim na turniru.

Srbija je posle pobede nad Francuskom (61:56), uz prethodne protiv Novog Zelanda (88:78) i Italije (71:65), završila kao prva na turniru i napravila odličnu uvertiru za Mundobasket sa savršenih 9/9 tokom priprema.

"Bio je ovo dobar turnir za nas, ne samo zato što smo pobedili već zato što smo imali priliku da isprobamo različite petorke i taktike, da neki momci dodu do forme", rekao je Raduljica za sajt Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Pobedom protiv Francuske, koja je jedan od favorita za medalju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, Srbija je trijumfalno okončala pripremni period.

"Uvek je dobro igrati protiv jakih ekipa kakva je Francuska. Biće nam ovo vrlo korisno za Svetsko prvenstvo koje je pred nama. Nadam se da ćemo igrati na SP onako kako Srbija uvek igra, u pravoj formi", zaključio je Raduljica.

Srbija će na Svetskom prvenstvu, koje se igra od 31. avgusta do 15. septembra igrati u D grupi u Fošanu, gde će joj rivali biti Italija, Filipini i Angola, protiv koje otvaraju takmičenje u subotu od 9.30 po našem vremenu.