Španija je novi prvak sveta. U finalu u Pekingu su došli do pobede protiv Argentine i do drugog svetskog zlata. Mark Gasol nije krio zadovoljstvo posle meča.


- Samo je tim bitan. Možete da imate i najbolje igrače na svetu, ali vam to ne znači ako nemate tim. Po sastavu smo bili jači 2014. godine, pa smo izgubili u četvrtfinalu. Ovde ako odigrate jedan loš meč gotovi ste. Nije kao u NBA ligi gde se igraju serije, pa možete da ispravite greške - kaže Gasol.


PROČITAJTE JOŠ: DODELjENE NAGRADE: Bogdanović u idealnoj petorci, Rubio MVP


Pre šampionata Španci nisu bili među glavnim favoritima. Na prva tri mesta, po procenama mnogih, stavljeni su SAD, Srbija i Grčka.


- Ne mogu da kažem da nam je titula bila prvi cilj, ali nisam toliko iznenađen. Verovao sam da možemo da uspemo. Kada smo videli sastave svake ekipe rekli smo da možemo da dobijemo svakoga. Kada imate takav način razmišljanja onda je sve moguće. Što se ovog meča tiče, timska odbrana nam je bila odlična, posebno u reketu što nam je dozvolilo da trčimo. Popravili smo neke delove igre, sprečavali njihovu brzu tranziciju i pobedili.


PROČITAJTE JOŠ: FURNIJE SREĆAN ZBOG BRONZE NA SP: Nismo želeli da se osećamo grozno kao Australijanci


Ovim je sjajni centar zaokružio sjajnu godinu pošto je prethodno sa Torontom bio šampion NBA lige.


- Ne znam šta još da uradim. Možda da odigram Superkup sa fudbalerima Barselone da osvojim i to. Mada ću tu morati sa kupe da uđem - nasmejao se Mark.


Sada ima dve svetske titule, što je još jedan razlog da “pecka” rođenog brata Pau Gasola.


- Sada imam jednu svetsku titulu više od njega - završio je Mark.