ČELNICI Košarkaškog saveza Srbije, predsednik Predrag Danilović, i generalni sekretar Dejan Tomašević, nisu želeli da javno iznesu mišljenje o nastupu reprezentacije i povlačenju Aleksandra Đorđevića sa mesta selektora. Poručili su da će to učiniti kada se vrate u Beograd.


Možda će javnost tada saznati i koga vide kao kandidate za novog selektora. U ovom trenutku, knjiga je spala na dva slova - pomoćnog trenera u Sakramentu Igora Kokoškova i Sašu Obradovića, koji je trener Monaka.


PROČITAJTE JOŠ: ĐORĐEVIĆ VIŠE NIJE SELEKTOR SRBIJE: Znam kad treba da odem (VIDEO)


Imajući u vidu da kvalifikacije za Evrobasket 2021. počinju već u februaru, KSS nema mnogo vremena za vaganje. Kokoškov se nameće kao najlogičniji izbor, kao trener već velikog selektorskog iskustva. I, pre svega, kao šampion Evrope sa Slovenijom na kontinentalnom šampionatu pre dve godine. Postavlja se pitanje da li bi Kingsi dopustili Kokoškovu da tokom sezone odsustvuje zbog obaveza u takozvanim FIBA "prozorima". Recimo, selektor Španije Serđo Skariolo, inače asistent u stručnom timu NBA šampiona Toronta, ima klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da paralelno vodi i "furiju".


PROČITAJTE JOŠ: Bogdanović: Nismo ispisali nove stranice istorije, ali sledeći put ćemo biti motivisaniji (VIDEO)


Što se Obradovića tiče, njemu bi bilo lakše da izađe iz Kneževine tokom sezone. Nema sumnje da su obojica voljni da se late posla selektora reprezentacije svoje zemlje, što je Kokoškov i potvrdio u jednom intervjuu pre Svetskog prvenstva u Kini.


- Naravno da bih vodio Srbiju, bila bi to velika čast za mene, ali mi u ovom trenutku imamo Saleta Đorđevića, fenomenalnog čoveka i selektora - rekao je tada Kokoškov.