POSLE utakmica u Zagrebu, Veneciji i Laktašima, košarkaši Partizana napokon sleću na domaći teren. Crno-beli će zvaničnu premijeru u novom domu, "Štark areni", imati večeras od 20.00 u drugom kolu Evrokupa protiv turskog Tofaša. S obzirom na to da od okupljanja nemaju nijedan poraz, Trinkijerijevi momci žele pobednički niz da nastave i pred najvernijim navijačima.

- Oni su ekipa koja je na okupu zajedno sa trenerom već nekoliko godina. Imaju dobar sistem, taktički su dobro obučeni i sigurno da dolaze spremni i motivisani - kaže centar Partizana Nikola Janković. - Pobedili su poslednju utakmicu pred dolazak u Beograd sa 43 razlike u Turskoj. Pre toga su dobili u Evrokupu Limož, tako da su veoma opasan protivnik.

Pobede na otvaranju nove sezone, kao i trofej na ABA Superkupu, značajni su za samopouzdanje košarkaša iz Humske.

- Nismo mogli da zamislimo bolji početak. Ekipa deluje baš dobro, na okupu je 12 profesionalaca, koji u svakom trenutku rade ono što se od njih očekuje. Niko ne juri ličnu statistiku. Na svakoj poziciji imamo po dva ili tri kvalitetna igrača, ta velika rotacija je i naša velika prednost. Ne oseća se kada neko uđe sa klupe, niti je startna petorka zakucana. U ovako gustom rasporedu, sa mnogo vezanih gostovanja, dugačka klupa je naša snaga.

Partizan je izvukao veoma jake protivnike u prvoj fazi Evrokupa, pa je trenutno koncentracija samo na prvom sledećem meču.

- Niko od nas ne može da kaže da ćemo sigurno proći grupu, tako da treba to ostvariti. Onda ćemo razmišljati dalje.

Janković smatra da veliki broj gostovanja od početka sezone ima i dobru stranu.

- Bolje da to preživimo na startu i onda kasnije kad se bude lomilo da igramo više na našem terenu. Verujem da će atmosfera u "Areni", ako se napuni, biti svetska. Mislim da će ljudi osetiti momenat. Ova sezona bi mogla da bude baš dobra za klub, tako da verujem da će sve to izledati lepo.

Nikola je u crno-beli tim stigao na polovini prošle sezone, pa mu je sada posle kompletnih priprema znatno lakše.

- Poslednjih godina nisam ni sa jedinim klubom imao ugovor na više od godinu dana. Tako da sam svakog leta morao da se adapttiram. Sada mi je olakšavajuća okolnost to što sam ostao, poznajem sistem, trenera Trinkijerija, kod kuće sam...

Poziciju je delio sa Lendejlom i Gagićem, koji su napustili klub. Stigli su Parahovski i Mozli.

- Do sada smo se izvanredno dopunjavali, stvarno se ne gledamo kao konkurencija. Potpuno smo drugačiji tim igrača i onda u zavisnosti od protivnika, "namešta" se i naša minutaža. Vlada stvarno pozitivna atmosfera, tako da uživao za sada svi - podvukao je Janković.

DA POTVRDIMO VENECIJU
TRENER Andrea Trinkijeri veruje da će navijači njegovoj ekipi biti dodatna motivacija protiv Tofaša:

- Da bi naša pobeda iz Venecije nešto vredela, moramo vezati dve dobre utakmice. Posle nekoliko gostovanja, igramo prvi zvanični meč kod kuće i moramo biti maksimalno koncentrisani. Moj posao je da spremim ekipu da bude na maksimumu tokom svih 40 minuta.