Novak Đoković bio je dleko od sjaja u meču 3. kola Roers kupa, a taj njegov loš dan na najbolji način iskoristio je Stefanos Cicipas koji je napravio ogroman iskorak u četvrto kolo (6:3, 6:7, 6:3), ne toliko po igri nego zbog činjenice što je slavio u debiju protiv jednog od najvećih ikada.

Velika nada grčkog i jedan od mladih lavova svetskog tenisa nije se uplašio Novakove veličine preko puta mreže iako je prvi put pred TV ekranima i milionskoga uditorijuma imao priliku da pokaže šta zna protiv srpskog tenisera. Sve vreme je kontrolisao prvi set, izvlačeći maksimalan benefit iz činjenice da Novaka nije baš služio servis.

PROČITAJTE JOŠ: BAŠIĆ NESPREMAN ZA ĐOKOVIĆA: Novače, molim te pozajmi mi patike... (FOTO)

Podigao je Đoković nivo igre u drugom servisu, ali Cicipas nije želeo da popusti, pa je publika mogla da uživa u velikoj borbi.

Posle neiskorišćenih obostranih prilika da se izbegne taj brejk, odluka o pobedniku drugog seta pala je upravo u njemu. Na teren je izašlo iskustvo Đokovića, koji je produžilo meč na treći set.

Mnogi mladi igrači bi se tada psihološki okliznuli, ali Cicipas to nije dozvolio. Još silnije je ušao u meč, sigurno je dobio prvi gem, na koji je nadgradio i brejk, da bi potom naterao u nekoliko navrata Novaka da podvikne, čak u jednom trenutku i polomi reket, kada je propustio priliku da “na razliku” vrati brejk.

PROČITAJTE JOŠ: FEDERER U OPASNOSTI; Kuerten: Novak se vraća u najbolju formu, ni Rodžerovih 20 Grend slemova nisu sigurni...

Posle 0:3 za Grka, Novak je na momenat najavio da bi na teren mogla da se ušeta neizvesnost, dobio je gem, ali Cicipas je i dalje nastavio u visokom ritmu, kao da nije imao nijednu slabu takčku. Kako se približavao kraj, delovao je sve ubedljivije, ne plašeći se velike pobede, koju je na kraju upisao sigurnim gemom, ujedno se upisavši u malu istorijsku čitanku u kojoj će ostati upisano da Novak posle 12 godina nije napravio brejk u meču na dva dobijena gema.