Završen je i poslednji gren slem u sezoni. Srbija slavi Novaka Đokovića, Japan Naomi Osaku, ali i dalje je centralna tema Serena Vilijams. Amerikanka je poražena u finalu, kada je došlo do nemilih scena, odnosno svađe Vilijamsove sa sudijom.

Naime Serena je bila nezadovoljna najpre jer je, protivno pravilima, komunicirala sa trenerom između poena, potom joj je oduzet poen zbog protesta, a kada se razbesnela, oduzet joj je i gem, pa je Japanka povela sa 5:3, nedugo zatim i trijumfovala.

A jedan od onih koji je imao šta da kaže na račun najbolje teniserke sveta svih vremena bio je i Australijski karikaturista Mark Najt. On je to neprijatno finale video ovako:

Pročitajte još: Đoković brani Serenu: Sudija nije morao da je kazni

Vilijamsovaje prikazana kao ogromno biće, pet puta veće od svoje suparnice, i to kako skače po reketu dok sudija moli njenu rivalku: "Možeš li, molim te, da je pustiš da pobedi?".

Mnogi su ovu karikaturu videli kao rasističku i seksističku, a pojedini su otišli toliko daleko da su Najtu pretili smrću!

O tim pretnjama, javnost je obavestio australijski medijski portal News.com.au, dok je Najtov list, Herald, stao u odbranu pomenutog radnika, ističući da "sama karikatura nema apsoloutno nikakve veze sa polom i rasom onih koji su na njoj nacrtani".


Karikaturista i šef izdavačke kuće za koju radi su pojasnili ovo delo nastalo nakon Ju-Esopena.

Pročitajte još: SERENA OPTUŽILA RAMOSA ZA SEKSIZAM: Nastaviću da se borim za ženska prava u tenisu

- Ova karikatura nema veze ni sa polom, ni sa rasom. Akcenat je stavljen na jadno ponašanje Serene u finalu. Velika šampionka je imala ogroman ispad pred očima javnosti i karikatura to i prikazuje - glasilo je objašnjenje.