Inovacije se nastavljaju u svetu tenisa. Organizatori Australijan opena su saopštili da će na takmičenju sledeće godine biti dosta promena.

Prva je povećanje nagradnog fonda na 60.5 miliona australijskih dolara, što je za oko 10 odsto više nego ove godine. Uz to će biti uveden i sat za servis koji će odbrojavati 25 sekundi.

Tehnologija, odnosno “čelendž” će biti dostupan na svih 16 terena, uvešće se i praćenje temperature i biće omogućena pauza u slučaju takvih problema.

PROČITAJTE JOŠ: Đoković - Francuzi 78:10

Posebne promene su napravljene u ženskoj konkurenciji. U kvalifikacijama će učestvovati 128, umesto dosadašnjih 96 teniserki. Kvalifikacije će početi dan ranije (8. januara) i na juniorskom turniru i u kvalifikacionom delu će biti dozvoljeno trenerima da siđu i pomažu svojim igračima u obe konkurencije.

- Oduvek smo se ponosili time što smo slušali igrače, ove godine smo to podigli na potpuno novi nivo. Razgovarali smo sa njima, sa trenerima, videli šta im se dopada, šta ne i usled svega toga smo se odlučili na ovakve promene - rekao je direktor turnira Kreg Tili.