Srpski teniseri Dušan Lajović i Filip Krajinović rekli su da su priželjkivali maksimalno vođstvo posle prvog dana i da se nadaju da će se duel sa Uzbekistanom završiti najbolje moguće.

- Odradili smo posao za prvi dan, nadam se da ćemo odraditi i dubl i priču završiti u najbržem mogućem roku. Bilo bi lepo da se vratimo kući kao pobednici - rekao je Lajović u Taškentu.

Srbija posle prvog dana vodi sa 2:0 u pobedama protiv Uzbekistana u kvalifikacijama za Dejvis kup.

PROČITAJTE JOŠ: POBEDE LAJOVIĆA I KRAJINOVIĆA: Srbija nadomak završnog turnira Dejvis kupa

Lajović je u prvom meču dana sa 2:0 (7:6, 6:3) pobedio Sanjara Fajzijeva.

- Osećao sam veliki pritisak jer svi želemo da se kvalifikujemo, naravno. Drago mi je što sam doneo bod Srbiji i olakšao Filipu. Nisam se osećao najbolje na terenu, nisam poznavao protivnika i dozvolio sam mu da se opusti. Bitna je pobeda, idemo dalje - kazao je Lajović.

Krajinović je potom, takođe u dva seta (6:2, 6:4) bio bolji od najboljeg uzbekistanskog tenisera Denisa Istomina.

- Odličan dan je iza nas, kao što smo i priželjkivali. Bitna dva poena. Igrao sam jako dobro, bez grešaka. Zadovoljan sam kako sam servirao i kako sam se kretao na terenu i veoma sam srećan što smo pobedili i Duci i ja - rekao je Krajinović.

PROČITAJTE JOŠ: Zimonjić: Opravdali smo ulogu favorita

Srbiji je za plasman na završni turnir Dejvis kupa, koji će se krajem godine održati u Madridu, potrebna još jedna pobeda u naredna tri duela.

Prvi će biti dubl, u subotu od 9.00, a na žrebu su prijavljeni Viktor Troicki i Nikola Milojević protiv Istomina i Fajzijeva.

Selektori će do sat vremena pre početka meča imati pravo da zamene igrače.