Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije i najbolji srpski dubl teniser dao je intervju za ATP sajt, u kojem je govorio o teškim povredama u karijeri i opericiji kukova kojoj je morao da bude podvrgnut.

- Na Vimbldonu 2008. godine osetio sam veoma jak bol u preponama i ubrzo sam otišao na CT skener i rendgen. Saznao da imam veliki problem sa kukovima, posebno sa desnim, već tada sam imao ispod 50 odsto hrskavice. Imao sam više opcija i predloga šta da radim, ali sam izabrao da ne idem na operaciju. Znao sam da ću morati kad-tad, ali ne tada - priznao je Zimonjić.

Upravo te godine Zimonjić je imao jednu od svojih najboljih sezona. U paru sa Danijelom Nestorom osvojio je Vimbldon i završni Masters turnir, i tako postao prvi teniser sveta u dubl konkurenciji.

- Godinama se bol povećavao i počeo sam da živim sa njim 24 časa dnevno. Poslednje tri, četiri godine je bilo ekstremno teško i stigao sam dotle da mi samo operacija može pomoći. Istraživao sam i odlučio se na dvostruku operaciju u Garmiš Partenkirhenu koju su uradili dr Krisijan Fulgum i njegov saradnik Andreas Berger. Objasnili su mi potom da, ako sve prođe kako treba mogu ponovo da se bavim poslom. Bio je to veoma emotivan trenutak, pošto sam konačno video svetlo na kraju tunela - rekao je srpski teniser.

Zimonjić je posle ove operacije postao prvi teniser sa dva veštačka kuka, a ove nedelje se vratio profesionalnom takmičenju. U prvoj rundi turnira u Sofiji sa Hrvatom Matom Pavićem poražen je od Indijaca Roahana Bopane i Divija Šarana (7:6 6:2). Bez obzira na sve, iskusni teniser tvrdi da će nastaviti da igra.

- Posle operacije sam tek postao svestan sa kakvim bolom sam živeo. Počeo sam rehabilitaciju u Nemačkoj, a potom sam je nastavio u Srbiji, gde sam trenirao po 10-11 sati dnevno. Bio sam veoma motivisan, iako nimalo nije bilo lako. Nadam se da će ova moja priča inspirisati ljude da nastave da idu za svojim snovima. Biće teško narednih meseci, ali idem meč po meč, korak po korak. Lepo je igrati bez bolova - završava teniser koji u trofejnoj vitrini ima 8 grend slem pehara.