Trener Serene Vilijams, Patrik Muratoglu jeotvoreno pričao o trenutnom statusu njegove štićenice postavljenim ciljevima.


- Ona se vratila tenisu zbog grend slemova. Ima 23 titule na najvećim turnirima, želi da postavi rekord. Serena je veoma srećna osoba. Ima muža i ćerku, vodi porodični život, ali i dalje ima veoma jak borilački duh, zato želi da postigne još mnogo toga u tenisu- tvrdi grčki stručnjak.


PROČITAJTE JOŠ: Agasi o razlici u nagradnim fondovima između muške i ženske konkurencije: Novac nema veze sa ljudskim pravima


Američkoj teniserki nedostaju još dva grend slema kako bi postala rekorder. Bez obzira što ima 37 godina, ona je redovni učesnik završnica na sva četiri velika turnira. Šef njen stručnog štaba tvrdi da će njen oproštaj od „belog sporta“ biti veoma tužan.


- Kao i kod svih velikih šampiona, biće jako težak trenutak, kada bude prestala da igra. Teško je zamisliti tenis bez njegovih ikona. Zamislite mušku konkurenciju bez Federera i Nadala. To je potpuno ista stvar.


PROČITAJTE JOŠ: NEMA LjUTNjE SRBI: Barbara Šet o Vilanderovom odnosu prema Đokoviću


On dodaje da ženski tenis ima samo dve velike zvezde, koje će uvek privući publiku.


- U ženskom tenisu postoje dva velika imena, a to su Serena Vilijams i Marija Šarapova. Gde god se pojavi Maša, bićesuperstar. Međutim, posle povrede je uglavnom osvajala manje turnire- završava Muratoglu.