NOVAK Đoković je prošle nedelje na večnoj listi prestigao Amerikanca Džimija Konorsa, a ove se izjednačio sa Ivanom Lendlom po broju sedmica na prvom mesto ATP liste - 270. Najbolji teniser sveta će već iduće nedelje preskočiti legenadrnog Čeha sa američkim pasošem i zauzeće treće mesto po broju nedelja na tronu.

Ispred Đokovića su i dalje Amerikanac Pit Sampras sa 286 i Švajcarac Rodžer Federer sa 310 nedelja na prvom mestu. Ukoliko Novak, koji pokušava da zaleči povredu ramena, ostane na vrhu do kraja godine, Samprasa će stići 13. januara 2020. A ako mu se posreći i ostane prvi reket i u prvoj polovini iduće godine, Federera će stići 30. juna.

Novak i dalje ima 9.865 bodova, 640 više od Rafela Nadala. Ali, Srbin do kraja sezone brani 2.600 poena, a Španac ne brani ništa i zato opasno preti.

Inače, treći na svetskoj rang-listi je Švajcarac Rodžer Federer (7.130), četvrti je Rus Danil Medvedev (5.305), a peti Austrijanac Dominik Tim - 4.415.

Srbija i dalje ima petoricu tenisera u top 50. Dušan Lajović je i dalje 29, Laslo Đere 40, Filip Krajinović je posle četvrtfinala u Mecu skočio za dva mesta i sada je 47, dok je Miomir Kecmanović sa 48. pao na 50. Viktor Troicki je 151. na svetu.

ĐOKOVIĆ TRENIRAO

NAJBOLjI teniser sveta se vratio treninzima, tako da će sve učiniti da igra na turniru u Tokiju, koji počinje 30. septembra.

Đoković, kojeg nedeljama muči povreda ramena, prekjuče je vežbao sa Viktorom Troickom. U jednom trenutku trening je prekinula Viktorova dvogodišnja ćerka Irina sa reketom u ruci. Srpski asovi su razmenili nekoliko udaraca sa Irinom.