Sportski savez Srbije se aktivno uključio u veoma zanimljivu akciju opštine Vladimirci koja će ove godine od 24. do 26. avgusta organizovati Seoske olimpijske igre.

Opština Vladimirci organizuje ova sportski događaj sa ciljem da popularizuje sport u selima, da širi ideje o olimpizmu, utiče na razvoj masovnog takmičenja i negovanje dobrih odnosa među mladima.

Takođe, organizacija jedne ovakve manifestacije zahteva i saradnju žitelja mesnih zajednica čime se ona unapređuje. Seoske olimpijske igre šire pozitivan uticaj na psihofizičko zdravlje ljudi kao i da promovišu sport kao osnovu za zdrav život kod dece i mladih.

Sportski savez Srbije podržao je ovu manifestaciju, a generalni sekretar Goran Marinković uručio je Sportskom savezu Vladimiraca lopte za fudbal, odbojku, košarku i rukomet.

- Država Srbija radi mnogo na tome da se male opštine u Srbiji ponovo naseljavaju i da se ulaže u njih. Zbog toga mislim da su Seoske olimpijske igre odličan način da se meštani pokrenu, posebno zato što je u pitanju sportska manifestacije u kojoj mogu da učestvuju svi, od dece do starijih. Naša saradnja sa Vladimircima je počela našim dolaskom. Vidimo da ovde postoje neke dobre ideje koje želimo da podržimo. Isti cilj imamo za celu Srbiju, da zajedničkim radom unapređujemo sport - idtakao je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković prilikom posete Vladimircima.