SNAGU i moć koju poseduju, odbojkašice Srbije demonstrirale su u prvih sedam utakmica Svetskog prvenstva. Do preokreta je došlo na poslednja dva susreta, kada su na terenu isplivale sve mane. Posle Japana, našem timu su poraz nanele i Holanđanke – 3:0 (25:16, 25:12, 25:20) na sreću, ponovo bez rezultatskog značaja.

Srpkinje su najvažniji deo posla odradile sa sedam ubedljivih pobeda, koje su im obezbedile plasman na F6. Takva situacija je i omogućila selektoru da ne drži u igri sve vreme najjači sastav. Međutim, nijedna promena u postavi ne bi smela da dozvoli izdanje koje je pruženo protiv Holandije.

PROČITAJTE JOŠ: TERZIĆ KRITIKUJE: Gubili smo se, koncentracija nije postojala

Upozorenje da opuštanje ne sme da se dogodi, stiglo je u pravo vreme. Dva poraza nisu promenila planove Srbije, jer najvažniji dueli tek slede.

-Moramo da zaboravimo sve što je bilo, sedam pobeda i dva poraza, igru i da krenemo sve ispočetka. Neophodno je da se borimo i damo maksimum, verujem da će doći rezultati – siguran je u svoj tim selektor Zoran Terzić.

Najveći problem protiv Holandije bio je prijem servisa. Uglavnom gađajući Bušu, koja nije bila spremna za ovaj odgovorni zadatak, protivnice su u potpunosti srušile igru Srbije. Kada ekipa nema prijem na visokom nivou, onda je i organizacija napada mnogo teža, a samim tim i realizacija. Na taj način je stvoren začarani krug, iz koga Srpkinje nisu uspele da iskoče ni u jednom setu.

PROČITAJTE JOŠ: Terzić: Da zaboravimo sve i krenemo ispočetka

-Utakmica je bila slična kao protiv Japana, s tim da je bilo još lošije. Bez obzira na to što smo se davno kvalifikovali za Fajnal-siks ne može da mi bude jasno da bez energije odigramo oba meča. Upozoravao sam devojke, nismo uspeli, najmanji je problem izgubiti od vrhunske ekipe kao što je Holandija, ali ne na ovaj način – zaključio je Terzić.

TEŠKO BEZ TIJANE
ZBOG povrede trubušnih mišića, Tijana Bošković je propustila okršaje sa Japanom i Holandijom, a njeno odustvo je bilo nenadoknadivo. I dalje je neizvesno da li će potpuno biti spremna za naredni meč, ali sigurno da će joj dva dana pauze dobro doći. U drugom delu susreta selektor je odmorio i ostale najvažnije karike, na koje je najviše ostavilo traga naporno i dugačko takmičenje.

HOLANDIJA – SRBIJA 3:0
Dvorana: “Nipon Gaiši”. Gledalaca: 1000. Sudije: Rolf (SAD), Makšanov (Rusija).
HOLANDIJA: Knip (libero 1), Belien 9, Plak 4, Balkeštajn, Luis 5, Šut (libero 2), Slutjes 23, Bujis 11, Bongaerts, Dijkema 4, Lultihuis, Jasper, Polder, Kulhas. Poeni – napad: 37, blok: 11, servis: 8, greške rivala: 19.
SRBIJA: Buša, Živković, Malešević 3, Mihajlović 10, Ognjenović, Veljković, Pušić (libero 2), Bjelica 6, Aleksić, Stevanović 5, Rašić 8, Popović, Bošković. Poeni – napad: 21, blok: 6, servis: 5, greške rivala: 16.
Po setovima: 25:16, 25:12, 25:20.