POŽAREVAC - Na uličnim trkama “Gran pri Požarevac”, održanim u četvrtak uveče jubilarni, 55. put, u kategoriji seniora, na stazi dugoj 3.000 metara, prvi na cilj stigli su Zita Kačar iz Mađarske i Elzan Bibić, juniorski rekorder Srbije iz Novog Pazara.

Naša poznata atletičarka Amela Terzić, koja je do sada u Požarevcu pobedila čak šest puta, zbog povrede je bila sprečena da bude među učesnicima.

Ulicama Požarevca večeras je trčalo više stotina učesnika, među kojima su bili i članovi atletskih klubova iz Srbije, Mađarske, Bugarske i Kenije.

Pročitajte još - ULIČNA TRKA U POŽAREVCU: Trijumfovali Amela Terzić i Kenijac Kipkorir


Na uličnim trkama, koje je organizovao Sportski savez Požarevca, u saradnji sa AK “Požarevac”, najpre su se nadmetali predškolci, potom osnovci i omladinci, a zatim rekreativci i juniori i seniori u ženskoj i muškoj kategoriji.

Promoter ovogodišnjih trka bio je Nikola Tomasović, trener bacačkih disciplina, koji je ove godine sa svojim takmičarima osvojio pet evropskih medalja.

Ulične trke “Gran pri Požarevac” održavaju se svake godine povodom obeležavanja 15. oktobra, Dana osobođenja Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu.