SVE devojčice koje treniraju odbojku u Srbiji poželele su da jednog dana igraju iste uloge kao Stefana, Maja, Tijana, Brankica, Milena, Bojana... Naše devojke su u Japanu ostvarile ono što im je bilo u mislima kada su pravile prve odbojkaške korake. A shvatile su i da u trenutku kada dostigneš neke zvezdane visine, teško možeš da opišeš drugima kako to izgleda.

- Šta reći, prvaci sveta smo prvi put u istoriji - jedva je dolazila do reči Tijana Bošković, devojka sa zlatnom levicom. - Ponosna sam na nas. Bilo je i uspona i padova na ovom dugačkom putu, ali smo, na kraju, izašle kao pobednice.

Sa Tijanom je mesto u idealnom timu našla i Milena Rašić, koja je rođena da osvaja medalje.

PROČITAJTE JOŠ: TERZIĆ O OSTVARENOM SNU: Ovo smo sanjali godinama, devojke su pokazale pravo zajedništvo!

- Zaista sam presrećna - kaže Milena. - S jedne strane mi je drago što se ovo finale odigralo u pet setova, da pobeda i osvajanje titule budu još slađi. Bilo je teško i psihički i fizički da izguramo ovo do kraja, ali preponosna sam što smo to uspele. Mi smo svetski šampioni.

Do neba je od sreće skakala Brankica Mihajlović:

PROČITAJTE JOŠ: NEPRIJATNO IZNENAĐENjE NA DODELI PRIZNANjA: U idealnom timu SP četiri Italijanke i samo jedna Srpkinja

- Naporno je bilo celo prvenstvo, mnogo kvalitetnih ekipa, Italija je veoma dobro igrala i sve čestitke i njima. Istorijski trenutak i za sve nas i za našu zemlju. Srbija treba da bude ponosna zbog ovog rezultata.

Naš bloker Stefana Veljković se osvrnula i na težak meč u polufinalu, koji ih je doveo do borbe za zlato.

PROČITAJTE JOŠ: ODBOJKAŠICE ZAUZELE TRON: Srbija prvi put u istoriji postala šampion sveta! (FOTO+VIDEO) foto-galerija

- Odigrale smo kao "zveri", najbolje ikada. Pre finala nismo dobro ni spavale, ni jele. Pozitivna trema nas je uzdrmala. Utakmica nikada teža u životu, i kad su emocije u pitanju, i kad je igra. Italijanke su jedna od najboljih ekipa, odigrale su fenomenalno. Nismo očekivale da ćemo lako pobediti, i tako je i bilo. Peti set će se pamtiti celog života.