OTAC Tijane Bošković Ljupko i majka Vesna, dramatačno finale Svetskog prvenstva i svaki poen na utakmici doživljavali su na poseban način, a, na kraju, istorijski uspeh sa suzama u očima proslavili su u krugu komšija i prijatelja gde je odjekivalo Tijana, Srbija....

"Novosti" su nezaboravno finale pratile u domu najbolje odbojkašice planete. Ljupko Bošković poslednjih pet poena praktično nije ni video, sa suzama u očima nagovestio je veliku pobedu.

PROČITAJTE JOŠ: ODBOJKAŠICE ZAUZELE TRON: Srbija prvi put u istoriji postala šampion sveta! (FOTO+VIDEO) foto-galerija

- Ma šta da kažem sada, poslednjih pet poena ne znam kako je odigrano. Videli ste sve, tu su bili moji prijatelji, komšije, a ne mogu jednostavo da se suzdržim i emocije su učinile svoje. Ponosan sam na Tijanu, ali i srećan jer ovo mnogo znači i za Srbiju, za Republiku Srpsku. Za sav srpski narod, ali i za BiH, za sve one koji vole odbojku i Tijanu - istakao je Ljupko Bošković.


PROČITAJTE JOŠ: NEPRIJATNO IZNENAĐENjE NA DODELI PRIZNANjA: U idealnom timu SP četiri Italijanke i samo jedna Srpkinja

Majka Vesna, iako je susret gledala kraj malih ekrana, prilikom svakog poena kao da je bila na terenu i aktivno učestvovala u igri. Tek nakon utakmice donekle se opustila i javljala na mnogobrojne čestitke koje su stizale telefonom.

A komšije i prijatelji, takođe, nisu krili radost. To je njihova Tijana, to je ponos Bileće, Republike Srpske, celog sveta.

- Tića je naša beba, naše najlepše dete. Vidite šta je uradila, donela zlato, sve donosi živo - istakla je komšinica Milena Batinić.

PROČITAJTE JOŠ: TERZIĆ O OSTVARENOM SNU: Ovo smo sanjali godinama, devojke su pokazale pravo zajedništvo!

Miodrag Vujović, prijatelj porodice Bošković, svaku Tijaninu utakmicu redovno prati sa njenim ocem.

- Tijana je jedna i jedina, i nadam se da će nam još prirediti ovakvih događaja, Tijana je prvak sveta, Bileća je prvak sveta, volim je najviše na svetu - istakao je Vujović.

DOČEK
BOŠKOVIĆI su nastavili slavlje sa svojim komšijama i prijateljima, a potom se spremili za put za Beograd, gde će dočekati reprezentativke Srbije i kćerku.