PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas jednog od najboljih rvača svih vremena Aleksandra Kareljina i nekadašnjeg svetskog i olimpijskog šampiona u plivanju Aleksandra Popova. Ruski sportisti su istakli da je njihova poseta našoj zemlji privatna, a domaćin je naglasio da mu je čast što su odvojili vreme za ovaj sastanak.

- Kareljinu je inače nadimak Aleksandar Veliki, Ruski medved ili Najjači čovek na svetu. Nikako ne bih voleo da ga imam za protivnika, zato ću za sebe i Srbiju da se potrudim da ih imamo na svojoj strani - rekao je predsednik Vučić. - Ponosan sam na činjenicu da oni vole Srbiju i nadam se da će češće dolaziti i imati više ideja o našoj bliskoj saradnji.

PROČITAJTE JOŠ: Vučić razgovarao sa Borisovom o poseti Putina, saradnji i sporazumima

Kareljin sada ima i istaknutu političku karijeru, jer je član Jedinstvene Rusije. On je posebno zahvalio Vučiću na gostoprimstvu:

- To za nas znači solidarnost i prijateljstvo. Kod rvača postoji uverenje da u životu imamo prijatelje, a na terenu protivnike.

Rus je najavio da će se 7. decembra u Novosibirsku održati "Turnir prijateljstva", gde će osim sportskih takmičenja biti održan širok spektar događaja, među kojima i poslovni forum, kulturni događaji. Srpsku delegaciju u Novosibirsku činiće oko 60 članova.