Bivši kapiten reprezentacije Srbije Ratko Nikolić odigraće za Železničar najmanje tri preostale utakmice u SEHA ligi u ovoj godini, saopštio je taj niški klub.

Nikolić će pomoći Železničaru da reši situaciju nastalu na poziciji pivotmena, nakon što je Jovo Damjanović napustio klub posle utakmice sa Vojvodinom, uz sporazumni raskid ugovora, a Vladimir Jevtić doživeo povredu skočnog zgloba na istoj utakmici.

Nekadašnji rukometaš Šamota, Crvene zvezde, Sintelona, Vesprema, Portland San Antonija, Koldinga, Vardara, Dinama iz Bresta, Borca iz Banjaluke, prihvatio je poziv trenera Veselina Vujovića.

- Prošle sezone sam nastupao za Šamot, ali sam sve vreme u treningu. Pozvali su me prijatelji Veselin Vujović i Ivan Šmigić, nisam mogao da ih odbijem, uprkos privatnim problemima koje trenutno imam. Ja Vuji nikada ne mogu da kažem 'ne'. Oduvek sam imao poseban osećaj kada igram u “Čairu”, Niš mi je u srcu, doživljavam ga kao moj grad i biće mi drago da budem od neke pomoći Železničaru u predstojećim utakmicama - rekao je Nikolić.

Prvi kapiten Srbije od njenog osamostaljenja, 41-godišnji Nikolić bi u petak mogao prvi put da trenira sa novim saigračima, a prvu utakmicu odigraće u subotu od 20.15 protiv skopskog Vardara u 11. kolu SEHA lige.