TAČNO je! Gran pri Brazila, trku Formule 1, gledao sam sa Mihaelom Šumaherom - izjavio je predsednik FIA (Svetska automobilistička federacija) Žan Tod, primajući nagradu “Auto Bilda” za životno delo!

Ova izjava je obišla svet u rekordnom roku, jer su relevantne (istinite) vesti o Mihaelu Šumaheru, sedmostrukom prvaku sveta Formule 1, koji je pre pet godina teško povređen na skijanju u Francuskoj, više nego retke, a svi oni, koji su na bilo koji način “posvedočili” o stanju legendarnog Nemca, završili su na sudu (porodica se trudi da od nesreće 2013. i preseljenja Šumahera u vilu na Ženevskom jezeru, maksimalno isključi javnost).

PROČITAJTE JOŠ: NEKADAŠNjI KLUPSKI KOLEGA SLAVNOG NEMCA; Rubens Barikelo: Ne daju mi da vidim Šumahera

Zato je izjava Toda, u kojoj on priča o tome da su “Šumi i on zajedno gledali trku”, prava “bomba”.

Žan Tod, koji kaže da bar dva puta mesečno posećuje Šumahera, i da je njihova ljubav obostrana, jer su najveće uspehe (pet vozačkih i konstruktorskih titula uzastopno u ekipi Ferarija) postigli kao “jedinstven tim”, nije ni ovoga puta decidirano govorio o stanju Mihaela Šumahera. Ali svi “analitičari” su se prisetili izjave jednog “daljeg rođaka Šumahera”, koji je pre koju godinu rekao da “Mihael često sedi u invalidskim kolicima, gleda u jezero i, ponekad, zaplače”...

To bi značilo da je Šumaher svestan, da se nalazi u kolicima i da može da komunicira sa okolinom. Da podsetimo, ovo su advokati porodice uspešno “demantovali na sudu”, uz pozamašnu odštetu!

PROČITAJTE JOŠ: MRAČNE PROGNOZE SLAVNOG NEUROHIRURGA: Šumaher se više nikada neće oporaviti, čak i da je otvorio oči došlo bi do gubitka pamćenja

Zato je ova izjava Toda, koji je svakako osoba kojoj se veruje, u celom svetu izazvala velike reakcije, obradovavši sve, ne samo poštovaoce neprevaziđenog automobilskog asa.

Iako su svi svetski mediji preneli ovu informaciju, niko od članova porodice, pa ni Sabine Kem, menadžerka Šumahera, koja se obično oglašava u ovakvim situacijama, zasad nije reagovala...

PET GODINA OD NESREĆE
SEDMOSTRUKI šampion sveta Mihael Šumaher (rođen 3. januara 1969) na skijanju sa sinom Mikom, u Meribelu (francuski Alpi) 29. decembra 2013. je pao, povredio glavu i posle operacije u bolnici u Grenoblu, šest meseci je bio u takozvanoj “indukovanoj komi”. Jedino što je tada bilo saopšteno je da je Šumaher zadobio “jako teške povrede glave” i da se “svi nadaju čudesnom oporavku”. Usledile su broje spekulacije o zdravstvenom stanju šampiona, koji je 14. septembra 2014. prebačen u vilu u Gladu, na obali Ženevskog jezera, gde mu je i inače bio dom.