Rukometna reprezentacija Srbije završila je učešće na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj kao 18. ekipa na planeti.

"Orlovi" su u meču za 17. mesto poraženi od Argentine 28:30, a selektor Nenad Peruničić smatra da je presudila povreda Stefana Vujića.

- Povreda Vujića u prvom poluvremenu je odredila nastavak utakmice. Bio je aktivan u prvom delu, ostali smo bez njega u rotaciji. Imali smo dobre odbrane golmana i stabilnu odbranu u jednom trenutku, ali brzopletost i nezrelost tokom čitavog ovog turnira, nije nas odvela u drugi krug, već do borbe za 17. mesto. To su sjajni argentinski igrači iskoristili. Zrelije igraju od nas, sigurnije i disciplinovanije. Zasluženo su pobedili.

PROČITAJTE JOŠ: “ORLOVI” SE OPROSTILI PORAZOM: Srbija planetarni šampionat okončala kao 18. ekipa

Bogdan Radivojević ocenio je da naš tim mora mnogo toga da popravi-

- Tuga. Niko ne može da bude srećan zbog rezultata, daleko od toga. Moramo mnogo stvari da popravimo. Vratićemo se, nadam se što jači. Mislim da smo bili koncentrisani na početku, radili smo ono što smo se dogovorili. Nismo to izneli do kraja. Usledio je pad koncentracije u drugom poluvremenu. Izgubili smo, nažalost. Možemo da izvučemo, ipak, lekciju - istakao je rukometaš koji igra na poziciji desnog krila.

Lazar Kukić je izjavio da ostaje velika žal zbog lošeg rezultata.

- Mislim da ova ekipa vredi, pokazali smo nešto, ima lepih stvari. Izvući ćemo pouke i spremićemo se za ono što nas čeka. Protiv Argentine se opet desio pad za koji smo rekli da ne sme da nam se događa. Krenemo gore i spustimo se do dna. Sami smo krivi, niko drugi ne može da bude kriv sem nas - naglasio je Kukić.