ORLOVI su i danas pogodili srebro na EP u streljaštvu u Osijeku. Naša muška reprezentacije u disciplini vazdušna puška osvojila je drugo mesto u ekipnom takmičenju, pošto je u finalu izgubila od Rusije sa 17:5. Srpska selekcija u disciplini vazdušni pištolj šampionat je završila na četvrtom mestu, pošto je u meču za bronzu bila slabija od Rusije – 6:16.


Trećoj medalji na šampionatu Starog kontinenta radovali su se Milutin Srefanović, Milenko Sebić i Lazar Kovačević. Oni su danas u polufinalu napravili podvig protiv Mađarske. Naše severne komšije povele su sa 6:0, da bi Srbi izjednačili na 6:6. Mađari (Šini, Peni, Somođi) su se ponovo "odlepili" na 12:6, ali su "orlovi" uzvratili i serijom 8:0 napravili preokret za pobedu (14:12) i plasman u finalu.

PROČITAJTE JOŠ: NOVA MEDALjA ZA SRBIJU NA EP: Arunović i Mikec bronzani u miksu

U finalu su Rusi, predvođeni šampionom Evrope u pojedinačnoj konkurenciji u miksu Vladimirom Maslenjikovom, bili neumoljivi – 17:5.


Rusi su za naše bili neprelazna prepreka i u gađanju vazdušnim pištoljem. Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov dobro su počeli, poveli sa 2:0, bili ravnopravni do 6:6, kada je rival serijom 10:0 stigao do 16:6 i bronze. Naši su u polufinalu izgubili od Ukrajine sa 13:11. U finalu, Italija je bila bolja od Ukrajine - 16:4.


PROČITAJTE JOŠ: Damir Mikec vicešampion Evrope

TRI MEDALjE
SRBIJA je na EP u Osijeku osvojila tri medalje. U subotu je Damir Mikec je u disciplini vazdušni pištolj osvojio srebrnu, a u miksu sa Zoranom Arunović bronzu. Treći trofej, srebrni, donela je danas muška reprezentacija u disciplini vazdušna puška.