Onako kako su počeli, tako su i završili finalni turnir Evropa kupa u Zagrebu - porazom. Vaterpolisti su tek šesti, jer su danas u borbi za peto mesto izgubili od Crne Gore - 14:16 (6:5, 2:5, 2:4, 4:2). Srećom, Srbi su kao domaćini osigurali učešće na F8 Svetske lige od 18. do 23. juna u Beogradu.


- Nekako je početak i bio dobar, a posle blokada u mozgu. Srljali smo iz greške u grešku - istakao je selektor Dejan Savić.


PROČITAJTE JOŠ: Filipović: Volim jake utakmice; Savić: Ono pravo počinje posle grupne faze


"Delfini", koji su danas igrali bez povređenog Prlainovića, su kao i protiv Španaca zaigrali agresivnije i odlučnije tek u poslednjoj četvrtini kada su se Crnogorci odlepili na 15:10. Uspeli su naši serijom 4:0 da se primaknu na "minus jedan", ali je preokret sprečio Ivović 1,16 minuta golom sa petarca.


Osim Srbije, na završni turnir Svetske lige u Beogradu, na kojem će pobednik osigurati plasman na Olimpijske igre 2020. u Tokiju, plasirali su se i finalisti Hrvatska i Mađarska, kao i bolji iz meča sa treće mesto: Italija ili Španija.


FILIPOVIĆEV 600. GOL

TREĆI gol kapitena Filipa Filipovića bio je njegov 600. s kapicom naše zemlje.

- Golovi jesu važni, ali su rezultati bitniji. Što se utakmice tiče, Crnogorci su nas nadigrali u više segmenata i moramo mnogo toga da popravimo. Ovo nije Srbija. Mnogo je rada pred nama - samokritičan je Filipović.


BAZEN Mladosti na Savi. Sudije: Budramis (Grčka) i Gomez (Španija). Igrač više: Crna Gora 9 (6), Srbija 11 (5). Peterci: Crna Gora 2 (2), Srbija 3 (3).

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 1, Radović 1, Petković 1, Banićević, Popadić, Janović 3 (1), Ukropina 2, Ivović 3 (1), Spaić 2, Drašković 1, Murišić 2, Kandić (10 odbrana).

SRBIJA: Rističević (6 odbrana), Mandić 1, Dedović 1, Ranđelović, Ćuk 1, Pijetlović 3, Lazić, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 3 (3), Stojanović, Strahinja Rašović 4, Mitrović (3 odbrane).