REZULTAT nije bio prioritet, ali nijednom vaterpolisti Srbije ne prija šesto mesto na završnom turniru Evropa kupa u Zagrebu. "Delfini" će iz duela sa Španijom (12:13), Grčkom (14:10) i Crnom Gorom (14:16) izvući mnogo pouka kako bi bili pravi za F8 Svetske lige od 18. do 23. juna u Beogradu, gde pobednik vadi olimpijsku vizu za Tokio 2020.


- Nisam očekivao ovakav rezultat, još manje igru kakvu smo prikazali u Zagrebu. Bili smo izuzetno tanki u odbrani. Na nas, ali i na druge selekcije, uticalo je to što je turnir u jeku klupske sezone, zbog čega nismo bili maksimalno fokusirani. Jedino su Mađari imali izrazitu želju za pobedom i zato su osvojili zlato - ističe golman Srbije Branislav Mitrović.


PROČITAJTE JOŠ: Vaterpolisti Srbije sa Hrvatskom u grupi u Beogradu


I uoči puta za Zagreb bilo je vidljivo da naši asovi nisu previše raspoloženi za nadigravanje i da im je bilo najvažnije da vide kako će se prilagoditi novim pravilima i gde su u ovom trenutku. Ipak, nisu očekivali da će previše da greše i da neće da se bore za medalju.


- Iskreno, ne bih previše komentarisao stvari koje su iz domena struke. Sigurno da je plasman na finalni turnir Svetske lige uticao da ne budemo maksimalno koncentrisani. Pogotovo u odbrani, jer kada taj deo igramo na vrhunskom nivou, onda ostale stvari teku same od sebe. Mislim i da su se malo mešale karte - naglašava Mitrović.


PROČITAJTE JOŠ: PORAZ ZA KRAJ: "Delfini" tek šesti


Trofejni golman priznaje da se kod većine igrača osećao umor, da su se teško prihvatila nova pravila, što se naročito videlo u četvrfinalnom duelu sa Španijom.


- Najupečatljivije pravilo je kada igrač, koji je okrenut golu, primi loptu u šest metara. Zbog toga je svirano dosta peteraca na turniru. Mi smo imali problema sa uplivavanjem rivala, naročito Španaca. Igra je ubrzana, što iziskuje još veći napor kod igrača - podvlači Mitrović.


SL: U GRUPI SA HRVATSKOM
NA finalnom turniru Svetske lige od 18. do 23. juna u Beogradu Srbija će igrati u grupi B sa: Hrvatskom, Australijom i Kanadom. U grupi A su: Mađarska, Japan, Španija i Kazahstan.
- I ovaj turnir će se igrati po novim pravilima. Videćemo kako će da teče naša igra, pretpostavljam da su u stručnom štabu uvideli šta nam leži, a šta ne, u kom će pravcu teći naša igra - smatra Mitrović.