Promašen šut za pobedu u "Beogradskoj areni", ali u Zadru srpski rukometaši nisu bili ni blizu povoljnog rezultata protiv Hrvatske.

Posle remija u našoj prestonici (25:25), "orlovi" su u zadarskoj areni "Krešimir Ćosić", u četvrtom kolu kvalifikacione grupe 2 za EP 2020, poraženi od ekipe Lina Červara 27:23.

20:35 - PRVO POLUVREME

Srpski rukometaši su dobro počeli meč, poveli 2:0, ali su Hrvati brzo uzvratili sa četiri gola, od kojih su dva postigli sa sedam metara - 4:2, 7. minut. Štrlek je trenutno lider Hrvata sa tri postignuta gola. Posle tajm auta Peruničića Pušica prekida seriju Hrvata i postiže svoj drugi pogodak.

Štrlek je, zasad, nerešiva enigma za "orlove - 5:3, 9. minut, Duvnjak postiže gol u kontranapadu i podiže prednost Hrvatske na 6:3. Srbija ima i igrača manje naredna dva minuta zbog isključenja Marsenića. Srpski rukometaši ponovo gube loptu. Štrlek postiže gol na praznu mrežu naše selekcije. Stepančić održava Hrvate na plus četiri, posle gola Pešića, koji ubrzo još jednom trese mrežu rivala - 8:5, 13. minut.

Cupara konačno uspeva da odbrani šut Štrleku s desnog krila, ali "orlovi" ne uspevaju to da materijalizuju, što Duvnjak kažnjava golom sa devet metara. Još jednom izgubljenom loptom srpski rukometaši ne uspevaju da iskoriste dobru intervenciju Cupare, što Mamić kažnjava za, dosad, najvećih, plus pet - 10:5, 16. minut.

Sa dva vezana gola Božića Pavletića Hrvati povećavaju prednost na 13:7 u 20. minutu, Crnoglavac i Pušica golovima sa devet metara smanjuju zaostatak. Červar traži minut odmora - 13:9, 22. minut. Propuštenu priliku Srbije da priđe na tri gola zaostatka, Hrvati kažnjavaju s dva brza pogotka. "Orlovi" ne koriste ni brojčanu prednost, pa Štrlek u kontranapadu podiže prednost domaćih na 19:6 u 27. minutu. Zelenović prekida mini seriju rivala.

Na poluvreme Hrvatska ide sa plus šest - 17:11.

21:25 - DRUGO POLUVREME

Golovima Marsenića i Vanje Ilića iz kontranapada Srbija otvara drugo poluvreme. Posle samo dva minuta igre Červar traži minut odmora - 17:13. Dobra defanziva "orlova" rezultirala je odbranom Cupare, ali je zatajila igra u napadu, što je odmah na drugoj strani kažnjeno četvrtim golom sa sedam metara Štrleka - 18:13, 35. minut.

Majstorija Vanje Ilića na levom krilu, pa još jedna odbrana Cupare, pa "cepelin" Vorkapića i Sretenovića za minus tri - 18:15. Vranković i Karačić odbijaju napad "orlova" - 20:15, 41. minut. Peruničić traži minut odmora. Na gol Mošića sa devet metara, mrežu Srbije sa iste udaljenosti trese Duvnjak.

Vorkapić iz teške pozicije na desnom krilu pogađa gol Hrvata, a Cupara sve bolji na golu Srbije. Ponovo "orlovi" nisu golom materijalizovali odbranu Cupare, i ponovo su odmah kažnjeni - Duvnjak vraća Hrvate na plus pet - 22:17, 45. minut, a potom se iskusni Hrvat izborio za sedmerac i isključenje Nikolića. Cupara brani sedmerac Štrleku.

Srbija igra bez golmana, ali bez uspeha pošto Krsmančić pravi faul u napadu. Prethodno su arbitri oprostili isključenje jednom od rukometaša Hrvata. Cupara brani drugi uzastopni sedmerac, Srbija je kompletna. Posle gola Mošića i još jedne uspešne intervencije Cupare, "orlovi" su imali priliku da iz sedmerca uhvate rezultatski priključak u završnici meča, ali Vanja Ilić nije uspeo da savlada golmana Hrvata. Na drugoj strani Mandić sa istog odstojanja pogađa mrežu Srbije - 25:19, 54. minut.

Srbija je "potonula" u poslednjih pet minuta susreta, ni sa igračem više ne uspevaju da postignu gol. Na kraju pobeda Hrvatske - 27:23.