ČIKAGO je iz vikenda u vikend sve bliži. Odbojkašima se posle sjajnih partija u Gondomaru i pobeda nad Brazilom, Portigalijom i Kinom iznenada ukazala šansa da mogu da izbore finalni turnir Lige nacija od 10. do 14. jula u trećem najvećem gradu SAD. Trenutno su osmi, imaju pobedu manje od Francuske i minus od dva boda u odnosu na Poljsku. Izabranici Nikole Grbića novi ispit imaju u Milanu, gde će od 21. do 23. juna da igraju sa: Italijom, Poljskom i Argentinom.

Srbima je treći vikend Lige nacija bio najuspešniji ove sezone. Podmlađena selekcija oduševila je pobedom nad olimpijskim šampionom Brazilom (3:2), bila je sigurna protiv Portugalije (3:2) i Kine - 3:1.

- Protiv Kineza smo ostvarili jako važnu pobedu iz dva razloga. Prvo, jer su se momci protiv Brazilaca i Portugalaca emotivno i fizički iscrpeli, tako da je bilo teško pronaći energiju da se u meč uđe agresivno, koncetrisano. Imali su i malo vremena za odmor. Momci su odigrali na najbolji mogući način, nisu dozvolili da meč ode ponovo u taj-brejk. Drago mi je i što su oni koji su malo igrali iskoristili svoju šansu - naglašava selektor Nikola Grbić.

Aleksandar Okolić priznaje da je bilo teško igrati pod utiskom pobede nad olimpijskim šampionom:

- Još slavimo trijumf nad Brazilom. Malo smo umorni, istoršila nas je seriju utakmica od pet setova. Za duel sa Kinezima nismo imali dovoljno vremena za oporavak, ali uspeli smo da se rehabilitujemo, fokusiramo na Kineze i ostvarimo petu uzastopnu pobedu.