REGULARNI deo Lige nacija naše odbojkašice završavaju u dalekoj Kini. Poslednja tri rivala selekcije koju sa klupe predvodi Branko Kovačević su Bugarska (sutraod 10.00), Nemačka i reprezentacija domaćina.

- Naši cinjevi ostaju isti - poručio je Kovačević. - Pre svega se odnose na igru, na kvalitet, na način ispunjavanja dogovorenih zadataka... Na ovom turniru će nam se ukazati šansa da napravimo i neki dobar rezultat. Bitno je da ne propustimo tu priliku olako. Bugarska nije u kompletnom sastavu i to je ekipa protiv koje možemo da odigramo dobro i da se nadamo povoljnom rezultatu.

Na prethodnom turniru u Japanu Srbija je zabeležila tri poraza, ali nije razočarala.

- Zadovoljna sam kako smo dosad igrale, pogotovo prošli turnir, kad su došle nove, mlade devojke. - sumirala je utiske Maja Aleksić, jedina iz ovog sastava koja je učestvovala u osvajanju zlata na SP. - Možda smo mogle da pobedimo neku utakmicu, ali falilo nam je iskustvo u završnicama setova. Nadam se da ćemo sada odigrati još bolje i da ćemo uzati neki bod.

Srpski tim pred poslednja tri kola ima skor od pet pobeda i sedam poraza. Zauzima desetu poziciju i ima teoretske šanse da se plasira na F6 u Kini ukoliko zabeleži sva tri trijumfa, a glavni konkurenti potpuno zakažu.