Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, posle pobede protiv Australije 12:8 u prvom meču na finalom turniru Svetske lige, rekao je da je njegov tim zaslužio trijumf igrom u odbrani i kontrama.

- Australija je uvek bila kvalitetna ekipa. Od davnina igramo tvrdo s njima. Loš početak, munje i gromovi su nas spasili. Kontrama i malo boljom odbranom smo zaslužili pobedu. Moramo da povedemo računa o igraču manje, tu je škripalo - rekao je Savić novinarima posle meča.

Selektor "delfina", kojima je "UNIQA" zvanično osiguranje, osvrnuo i na sledeći meč sa Hrvatskom.

- Jedan klasik, ali u svakom slučaju, nadam se kvalitetnoj utakmici - rekao je Savić i odao priznanje navijačima koji su ostali na tribinama uprkos nevremenu, zbog kojeg je meč bio i prekinut.

- Ni kiša ni sneg ne mogu nam ništa. Uslovi su bili fenomenalni, ali šta da radimo kad je vreme takvo. Igrači sigurno nisu ostali mokri - zaključio je Savić.

Vaterpolista Stefan Mitrović rekao je da kiša nije toliko smetala, koliko je grmljavina bila neprijatna.

- Dobro nam je došla pauza da se saberemo i dođemo sebi. Na kraju pobeda, obezbedili smo plasamn u dalju fazu takmičenja što je najbitnije - rekao je Mitrović i dodao da očekuje nezgodnu utakmicu protiv Hrvata.