MISLILA sam da će srce da mi pukne, da će iskočiti iz grudi! Naša Bianka je svojim servisima, praktično, preokrenula meč, ali sve to ide uz podršku ostalih devojaka iz tima. Mnogo smo ponosni i na našu Bianku i na sve naše reprezentativke koje su pod nepogrešivim vođstvom trenera Zorana Terzića ponovo osvojile evropski odbojkaški tron.


Ovo je za "Novosti" rekla Anita, majka Bianke Buše, naše zlatne devojke iz Ankare. Meč protiv Turkinja, kako nam je kazala, u nedelju uveče, "po tradiciji" pratila je samo sa suprugom Nikolom:


- Nas dvoje uvek sami gledamo utakmice da ne baksuziramo. To je zapravo, naš mali ritual. I, eto, ponovo nam se posrećilo. Devojke su odbranile titulu, što je mnogo teže nego osvojiti je. Samo one znaju kako im je bilo na terenu u paklenoj atmosferi koju je, navijajući za svoju reprezentaciju, priredila turska publika.


PROČITAJTE JOŠ: EVROPSKA TITULA JE ODBRANjENA: Odbojkašice Srbije posle drame srušile Tursku


Baš u tom grotlu dvorane u Ankari, kako nam je rekla naša sagovornica, i njena ćerka i sve srpske reprezentativke pokazale su koliko su psihički pripremljene i jake.


- Treba izdržati takve pritiske u ovako važnim mečevima, naročito kada je protivnik domaćin i pred publikom koja im daje vetar u leđa. One su bile potpuno spremne za takav izazov. Uz to, Bianka je "jaku glavu" i smirenost nasledila od od oca, jer je moj temperament potpuno drugačiji.


Sreću i ponos zbog ćerke i naših zlatnih odbojkašica juče nije skrivao ni Biankin otac, potpukovnik Nikola Buša, pilot ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije.


- Jedva sam čekao da posle zamene Bianka ponovo uđe u igru - priča Nikola Buša. - Kad je ušla na teren i počela da servira, rekao sam supruzi: "Mogla bi sad da 'gađa' jedan dobar as, imale su samo jedan od početka utakmice". I, ne bi jedan nego tri. Bio sam presrećan, jer se Bianka istakla u odsudnom trenutku i doprinela da stignu do fantastičnog preokreta u igri protiv Turske. Ali, ne smemo zaboraviti da je svaka izabranica Zorana Terzića na svoj način ključna karika tima. Bez dobrog tima i atmosfere zajedništva nema ni uspeha.


PROČITAJTE JOŠ: SRPKINjE PRESREĆNE: Dokazale smo da nam niko ništa ne može


Srećni i zadovoljni, Anita i Nikola Buša nisu juče mogli da iščekaju kraj svog radnog vremena.


- Jedva čekamo da vidimo Bianku i njene koleginice iz tima. Čim završimo obaveze na poslu, idemo na aerodrom. Da uživamo sa roditeljima ostalih devojaka, a kod kuće ćemo slaviti narednih dana.


BORIS: KAO DA SAM JA OSVOJIO ZLATO

BIANKIN mlađi brat Boris (22), odbojkaš Vojvodine, iako je trenutno sa klubom na turniru u Sloveniji, netremice je pratio utakmice naših odbojkašica u Turskoj.

- Presrećan sam, kao da sam ja osvojio zlato - kaže Boris u telefonskom razgovoru za "Novosti". - Devojke su fantastične. Navikla me je Bianka na tako nešto, ali uvek je bilo malo stresa. Osećaj je neverovatan. Čuli smo se odmah posle utakmice, bila je uzbuđena i srećna i mnogo mi je drago zbog nje, jer je zaslužila.
S. B.